Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Vreme ]

23. 08. 2024. 16:03 >> 16:03

terorizam

Talačka kriza u ruskoj kažnjeničkoj koloniji, ubijen najmanje jedan čuvar

Grupa zatvorenika u zatvoru u gradu Surovikino u Volgogradskoj oblasti u Rusiji, napala je zatvorske čuvare i zaposlene u administraciji i uzela ih za taoce, a najmanje jedan čuvar je ubijen, piše Rojters.

Zatvorenici su napali zaposlene u zatvoru noževima za vreme zasjedanja disciplinarne komisije, a ruski mediji javljaju da je moguće da ima žrtava među čuvarima i zaposlenima u administraciji.

Na snimku koji se pojavio na mreži Iks mogu se vidjeti najmanje tri uniformisana čoveka kako leže u lokvama krvi, dok jednog uniformisanog čoveka u sjedećem položaju pridržava čovjek koji u ruci drži nož.

"Osuđenici su na sjednici disciplinske komisije uzeli za taoce osoblje Kazneno-popravne ustanove. Trenutno se preduzimaju mjere za oslobađanje talaca. Ima žrtava“, navodi se u saopštenju zatvorske službe.

Zatvor je određen kao kaznena kolonija "strogog režima“ i može da primi do 1.241 muškog zatvorenika, navodi se na sajtu zatvorske službe.

Pojedini internet kanali navode da se radi o zatvorenicima koji su pripadnici terorističke organizacije Islamska država, ali potrvrde te informacije za sada nema, piše N1.

Prema pisanju ruskih medija, upravnik zatovora je ranjen zajedno sa još troje ljudi, a oni su, navode nezvanično ruski mediji, prebačeni u bolnicu.

Navodno je za pregovore za otmičarima angažovan imam iz Volgograda, a otmičari navodno traže helokopter i dva miliona dolara.

O tome pišu telegram kanali povezani sa ruskom policijom, ali zvaničnih potvrda ovih informacija nema.

Ruski mediji pišu da je ispred zatvora stigala specijana antiteroristička jedinica i da se sprema za operaciju oslobađanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније