Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

23. 08. 2024. 17:06 >> 17:18
Čitaj mi:

ASK

Jeleni Perović funkcionerska plata, nema naknada za predsjednika i članove savjeta

Savjet Agencije za sprečavanje korupcije, na današnjoj sjednici jednoglasno je stavio van snage Odluku o utvrđivanju visine naknade za rad predsjedniku i članovima Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, kojom je prethodni Savjet Agencije, 2017. godine, sam sebi utvrdio naknade u mjesečnim iznosima za: predsjednika Savjeta u visini prosječne zarade zaposlenih u Agenciji u prethodnoj godini i za člana Savjeta u visini 70% prosječne zarade zaposlenih u Agenciji u prethodnoj godini.

Savjet je ocijenio da je navedena odluka u suprotnosti sa pozitivnim propisima Crne Gore.

"Savjet Agencije je jednoglasno donio odluku da se, shodno članu 36 stav 5 u vezi st. 1 i 2 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, omogući bivšoj direktorici Jeleni Perović naknada zarade u visini zarade koju je primala u posljednjem mjesecu prije prestanka funkcije, uz odgovarajuće usklađivanje", saopšteno je iz ASK-a.

Podsjetimo, Savjet Agencije za sprečavanje korupcije, na današnjoj sjednici, za vršioca dužnosti direktora Agencije odredio je Dušana Drakića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније