Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

23. 08. 2024. 19:43 >> 19:44
Čitaj mi:

REKONSTRUKCIJA U TOKU

U budvanskoj školi saniraju krov i fasadu

U Osnovnoj školi "Danilo Kiš" u Budvi u toku je rekonstrukcija podova u holovima i učionicama, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

Kako su naveli, u toku je i ugradnja nove elektro mreže, sanacija fasade i krova, te uređenje enterijera.

Rok za izvođenje radova je 15 mjeseci, kako bi se nastavni proces odvijao nesmetano.

Premijer Milojko Spajić poručio je da je obrazovanje jedna od centralnih tema za ovu Vladu i jedan od najvećih potencijala za razvoj crnogorskog društva u narednom periodu.

"Da pristup 44. Vlade obrazovanju, nije deklarativan, pokazuju i nikad veća sredstva koja se za ovu namjenu izdvajaju, sa posebnim akcentom na obrazovnu infrastrukturu. Ova godina je samo početak najvećeg investicionog ciklusa ulaganja u obrazovnu infrastrukturu u istoriji, te da će sljedeće godine za razliku od ove koja je godina opsežnih rekonstrukcija obrazovnih objekata, biti godine gradnje novih škola i vrtića. U prilog ovoj činjenici govore i razgovori sa Evropskom delegacijom koji idu u pravcu da crnogorskoj obrazovnoj infrastrukturi kroz mehanizme EU, a prije svega kroz Plan rasta bude na raspolaganje stavljeno i do 150 miliona eura, sa mogućnošću obezbjeđenja dodatnih sredstava", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније