Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Vreme ]

23. 08. 2024. 18:33 >> 18:33
Čitaj mi:

RUSIJA

Završena talačka kriza: Četiri osobe ubijene, napadači "neutralisani“

Četiri osobe su ubijene u napadu zatvorenika-terorista u zatvoru u gradu Surovikin u Volgogradskoj oblasti, saopštila je ruska Federalana služba za izvršenje zatvorskih sancija.

Četiri osobe su povrijeđene u napadu. Napadači su prvobitno imali osam talaca, a poslednjeg taoca, zatvorskog policajca, oslobdila je Rosgvardija. On je sa teškim povredama prebačen je u bolnicu.

Rosgvardija je saopštila da je neutralisala svu četvoricu napadača.

Iz saopštenja nije jasno da li je neko od njih preživio.

Ruski mediji saopštavaju da je zatvorski policajac kog su držali kao taoca i koji se vidi na svim snimcima koje je objavljivala grupa otmičara terorista, prebačen u bolnicu u teškom stanju.

Ranije danas, objavljeno je da je grupa zatvorenika u zatvoru u gradu Surovikino u Volgogradskoj oblasti napala zatvorske čuvare i zaposlene u administraciji i uzela ih za taoce, a najmanje jedan čuvar je ubijen. 

Zatvorenici su napali zaposlene u zatvoru noževima za vreme zasjedanja disciplinarne komisije, a ruski mediji javljaju da je moguće da ima žrtava među čuvarima i zaposlenima u administraciji.

Na snimku koji se pojavio na mreži Iks mogu se vidjeti najmanje tri uniformisana čoveka kako leže u lokvama krvi, dok jednog uniformisanog čoveka u sjedećem položaju pridržava čovjek koji u ruci drži nož.

"Osuđenici su na sjednici disciplinske komisije uzeli za taoce osoblje Kazneno-popravne ustanove. Trenutno se preduzimaju mjere za oslobađanje talaca. Ima žrtava“, navodi se u saopštenju zatvorske službe.

Zatvor je određen kao kaznena kolonija "strogog režima“ i može da primi do 1.241 muškog zatvorenika, navodi se na sajtu zatvorske službe.

Pojedini internet kanali navode da se radi o zatvorenicima koji su pripadnici terorističke organizacije Islamska država, ali potrvrde te informacije za sada nema, piše N1.

Prema pisanju ruskih medija, upravnik zatovora je ranjen zajedno sa još troje ljudi, a oni su, navode nezvanično ruski mediji, prebačeni u bolnicu.

Navodno je za pregovore za otmičarima angažovan imam iz Volgograda, a otmičari navodno traže helokopter i dva miliona dolara.

O tome pišu telegram kanali povezani sa ruskom policijom, ali zvaničnih potvrda ovih informacija nema.

Ruski mediji pišu da je ispred zatvora stigala specijana antiteroristička jedinica i da se sprema za operaciju oslobađanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније