Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

23. 08. 2024. 17:31 >> 17:31
Čitaj mi:

NAJAVIO RJEŠAVANJE PROBLEMA

Ćulafić u Ulcinju: Solana je prioritet Ministarstva

Ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić, boravio je u posjeti Ulcinju, gdje je obišao ključne ekološke lokacije - Solanu Ulcinj, Valdanos i Adu Bojanu, posebno se osvrćući na izazove vezane za otpadne vode iz Albanije.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Ulcinj, Gencijem Nimanbeguom, i njegovim saradnicima, ministar Ćulafić je izrazio otvorenost za rješavanje problema i izazova sa kojima se opština suočava, naglašavajući spremnost Ministarstva da pruži podršku u okviru svojih nadležnosti.

U vezi sa Ulcinjskom Solanom, Ćulafić je istakao da će pitanje rješavanja problema u formiranju adekvatne upravljačke strukture ovim zaštićenim područjem u narednom periodu biti na mjestu prioritetnih aktivnosti Ministarstva.

Obzirom na visok nivo razumijevanja važnosti rješavanja ovog pitanja sa obje strane, iskazao je optimizam ka postizanju dugo očekivanog cilja, koji će ujedno doprinijeti i rješavanju problema Port Milena.

Kada su u pitanju otpadne vode na Adi Bojani, ministar Ćulafić je informisao prisutne da su službenici Agencije za zaštitu životne sredine prije dva dana održali sastanak sa kolegama iz Albanije u vezi sa tim.

“Danas smo sa lica mjesta kontaktirali Agenciju za zaštitu životne sredine Albanije i direktora Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Rečeno nam je da se uzimaju svakodnevno uzorci i da su rezultati pokazali da je voda u dozvoljenim granicama”, rekao je Ćulafić.

Takođe je informisao sagovornike da će po tom pitanju, ali i po mnogim drugim važnim, početkom narednog mjeseca biti organizovan sastanak sa albanskom ministarkom.

Tokom sastanka bilo je riječi i o problemu otpadnih voda iz kućica i restorana na Adi Bojani, i kao jedno od rješenja razmatrana je ugradnja sistema za prečišćavanje tih voda.

Valdanos, kao potencijalno zaštićeno prirodno dobro, bio je tema sastanka, pri čemu su razmatrane dalje aktivnosti u okviru ovog vrijednog područja, a sa ciljem njegove održive valorizacije uz poštovanje kriterijuma zaštite životne sredine.

U sklopu ove radne posjete, i u skladu sa temama sastanka, ministar Ćulafić je sa domaćinima obišao Solanu Ulcinj, Valdanos i Adu Bojanu, čime je iskazao svoju zainteresovanost za rješavanje postojećih problema i unapređenje stanja već odavno prepoznatih vrijednosti prostora Opštine Ulcinj.

“Po svim pitanjima, bićemo partneri u postizanju dogovora, posebno zbog iskazane spremnosti opštine i njenog predsjednika gospodina Nimanbegua. Ono što mogu da obećam je da ćemo uložiti napore da minimiziramo ekološke incidente, jer ne mogu garantovati da ih neće biti”, zaključio je Ćulafić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније