Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ B92 ]

21. 08. 2024. 22:50 >> 22:49
Čitaj mi:

SUDSKI DOKUMENTI

Bivši zamjenik ruskog ministra odbrane optužen za prevaru

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general u rezervi Dmitri Bulgakov, optužen je za prevaru, objavljeno je danas u sudskim dokumentima.

Dokumenti, prema kojima je Bulgakov optužen u skladu sa Krivičnim zakonom Ruske Federacije, pročitani su na zasedanju Moskovskog okružnog suda na kojem se razmatra žalba odbrane na hapšenje generala, prenosi agencija Interfaks.

Prema rečima advokata Sergeja Sevruka, optužbe protiv Bulgakova su neosnovane.

Krivični postupak protiv Bulgakova vezan je za ugovore za potrebe vojne medicinske akademije S.M.Kirov u Sankt Peterburgu.

Ruska služba bezbednosti FSB i Istražni komitet izvestili su 26. iula o hapšenju Bulgakova u vezi slučaja korupcije.

Prema navodima lista Komersant, postupak protiv njega povezan je sa proneverom počinjenom tokom implementacije ugovora za energetske troškove sistema unutrašnjeg i spoljnog osvetljenja vojno medicinske akademije.

Istraga je došla do nalaza da je general angažovao kompaniju koja je pod njegovom kontrolom da izvede radove po preuveličanim cenama, a preliminarne procene govore da je tako prisvojio 50 miliona rubalja.

Bulgakov je bio zamenik ministra odbrane od 2008. do septembra 2022., a 2016. mu je uručen orden Heroja Ruske Federacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније