Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ RSE ]

06. 08. 2024. 19:23 >> 19:22
Čitaj mi:

nakon napada dronovima

Najmanje 19 povrijeđenih u napadu Hezbolaha dronovima na sjeveru Izraela

Najmanje 19 osoba, uključujući šestoro vojnika, povrijeđeno je u sjevernom Izraelu u utorak, 6. avgusta, nakon što su militanti iz Hezbolaha u Libanu lansirali napade dronovima, navode zvaničnici, dok svjetski lideri pokušavaju da smire tenzije na Bliskom istoku, da sve ne bi rezultiralo regionalnim ratom.

Najviše ljudi je povrijedila izraelska raketa koja je trebalo da igra ulogu presretača, koja je promašila i pogodila tlo. Lokalne vlasti su objavile nove smjernice za sjever Izraela, te su svi mještani upozoreni da "izbjegavaju sve aktivnosti koje nijesu vitalne i ostanu blizu sigurnih zona" do daljnjeg.

Izrael i Hezbolah posljednjih 10 mjeseci, dok traje rat u Gazi, skoro svakodnevno izmjenjuju napade.

U okupiranoj Zapadnoj obali, izraelska vatra tokom vojnih vježbi je ubila 10 Palestinaca, uključujući četiri tinejdžera, a još 10 je povrijeđeno, naveli su palestinski zvaničnici.

Napori širom regije se nastavljaju, da se spriječi da rat uđe u fazu šireg konflikta, nakon što su prošle sedmice ubijeni viši komandant Hezbolaha u Libanu, i vrhovni politički lider Hamasa – organizacije koju SAD i EU karakterišu kao terorističku – koji je ubijen u Iranu.

Izraelski premijer, Benjamin Netanjahu, tokom vikenda je svom kabinetu regao da je Izrael već u "ratu na više frontova" sa Iranom i njegovim proksijima.

Unutar Gaze, jedini koridor za pristizanje humanitarne pomoći koji se nalazi na jugu Pojasa je zatvoren, zbog borbi u tom području.

Područje pod palestinskom upravom se suočava sa teškom humanitarnom krizom, a tamošnje Ministarstvo zdravlja – kojim upravlja Hamas – navodi da se broj mrtvih u ratu približava brojci od 40 hiljada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније