Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ RTS ]

05. 08. 2024. 16:27 >> 16:34

IZRAEL

Sukob ultraortodoksnih Jevreja i policije ispred centra za regrutaciju

Ultraortodoksni Jevreji sukobili su se sa policajcima ispred kancelarije za regrutaciju u vojsku u četvrti Tel Hašomer u Ramat Ganu koji pripada Okrugu Tel Aviva.

U junu je Vrhovni sud Izraela odlučio da će vojska može regrutovati ultraortodoksne jevrejske muškarce, uprkos tome što su prethodno bili izuzeti, jer se nastavlja rat u Gazi i pojačavaju tenzije na granici Izraela i Libana.

Tajms ov Izrael navodi da očekuje da će se 900 ranije oslobođenih studenata javiti kancelarijama za regrutaciju kasnije danas.

Takođe se očekuje da će se protestima priključiti više učesnika kasnije tokom dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније