Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

10. 07. 2024. 23:00 >> 22:58
Čitaj mi:

OD 2025.

Belgija zabranjuje izlaganje duvanskih proizvoda u prodavnicama

U Belgiji od 1. aprila 2025. godine cigarete, klasične i elektronske, kao ni pribor za pravljenje cigareta više neće smjeti da budu vidno izloženi u prodavnicima, a vlasnici koji prekrše tu odredbu suočiće se sa visokim kaznama.

Za kršenje zabrane predviđena je novčana kazna od 2.000 do 800.000 eura, a moguća je i kazna zatvora do godinu dana, prenijela je agencija Belga.

Odluka se, prema navodima Savezne službe za javno zdravlje, odnosi na cigarete, cigare, elektronske cigarete, kao i filtere i papiriće za motanje cigareta. Namjera vlade je da pušenje učini manje atraktivnim, posebno za mlade ljude.

Takođe, pušenje će od 2025. godine biti zabranjeno na još više mjesta, u okviru vladine kampanje da ga iskorijeni.

VapBel, belgijska Federacija maloprodaje e-cigareta ili takozvanih vejp cigareta, izrazila je razočarenje odlukom vlade.

VapBel je naveo da specijalizovane prodavnice imaju svoju ulogu, jer efikasno provjeravaju starost mušterija i obavještavaju punoljetne pušače o vejp proizvodima, kao sredstvu koje pomaže u odvikavanju od pušenja.

Ta Federacija pozvala je vlasti da naprave izuzetak kada je riječ o specijalizovanim prodavnicama za elektronske cigarete, a to je preporučilo i naučno, savjetodavno tijelo Visoki zdravstveni savjet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније