Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

17. 06. 2024. 14:25 >> 14:26
Čitaj mi:

POTVRĐENO

Putin u utorak počinje dvodnevnu posjetu S. Koreji

Mediji u Sjevernoj Koreji danas javljaju da će ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak doputovati u dvodnevnu posjetu toj zemlji na poziv Kim Džong Una.

Rusija je potvrdila posjetu istovremeno objavljenim saopštenjem.

Očekuje se da će se Putin sastati sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom, te da će sa njim razgovarati o proširenju vojne saradnje, suočeni sa blokadom Zapada.

To će biti prva Putinova posjeta Sjevernoj Koreji za 24 godine, kada je predsjednik bio Kim Džong Il. Ova posjeta dolazi u jeku rastuće međunarodne zabrinutosti u vezi sa sporazumom o naoružanju u kojem Pjongjang obezbjeđuje Moskvi preko potrebnu municiju za rat u Ukrajini, u zamjenu za ekonomsku pomoć i transfer tehnologije za Kimov program nuklearnog oružja i raketa.

I Pjongjang i Moskva odbacili su optužbe o sjevernokorejskom transferu oružja, što bi predstavljalo kršenje rezolucija Savjeta bezbjednosti UN.

Vojna, ekonomska i druga saradnja između Severne Koreje i Rusije naglo je porasla otkako je Kim u septembru posetio ruski Daleki istok i sastao se sa Putinom, što je bio njihov prvi zvanični kontakt nakon 2019.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније