Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

07. 05. 2024. 22:37 >> 22:37
Čitaj mi:

portparol Savjeta

Bijela kuća uskoro očekuje sporazum Izraela i Hamasa o primirju

Izrael i Hamas bi trebalo da mogu da prevaziđu preostale nesuglacice i dogovore se o primirju o kojem se raspravlja, rekao je danas portparol Savjeta Bijele kuće za državnu bezbjednost Džon Kirbi.

On je izrazio nadu da će sporazum biti postignut "vrlo uskoro" tokom tekućih razgovora u Kairu u Egiptu i pozdravio je što su sve strane tamo poslale izaslanike.

Kirbi nije htio da precizira o kojim nesuglasicama se radi.

Izrael je dio uvjeravanja SAD-u da je njegova vojna operacija u milionskom gradu Rafi na jugu pojasa Gaze "ograničena" po obimu i trajanju, i da treba da prekine krijumčarenje oružja palestinskom islamističkom Hamasu - rekao je Kirbi.

On je rekao da operacija duž granice Egipta i Gaze u istočnom dijelu Rafe "nije invazija punih razmjera" na taj grad protiv koje je predsjednik SAD Džo Bajden više puta upozorio iz humanitarnih razloga.

Kirbi je ponovio da se Vašington protivi "većoj" ofanzivi na Rafu i hoće da se što je moguće prije za humanitarnu pomoć otvori tamošnji prelaz na granici Egipta, kojeg je izarelska vojska danas ponovo zaposjela i zatvorila, te je prekinuto dostavljanjepomoći toj Gazi - opkoljenoj palestinskoj enklavi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније