Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 05. 2024. 07:07 >> 07:14
Čitaj mi:

PROGNOZA

Promjenljivo i dosta toplo do 30 stepeni

Na sjeveru Crne Gore danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je moguća i kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Na sjeveru Crne Gore, promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Realni su izgledi za lokalnu pojavu kiše pljuskova i grmljavine, uglavnom u ranim jutarnjim i popodnevnim satima. Vjetar slab do umjeren južni, a temperatura do 29 stepeni.

Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je moguća i kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Temperatura vazduha do 30 stepeni.

More malo talasasto. Vjetar slabdo umjeren, uglavnom južni i jugoistočni.

Temperatura mora 20 stepeni.

Narednih dana na sjeveru, početkom nedjelje i dalje dosta toplo vrijeme, sa sunčanim periodima i povremenom pojavom prolazne kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, u utorak i pojačan južnih smjerova. Temperatura vazduha 28-30 stepeni.

Na jugu u ponedejljak i utorak djelimično sunčano, a u jutranjim i popodnevnim satima moguća je kratkotrajna kiša i pljusak sa grmljavinom, naročito u jugozapadnim predjelima. Vetar slab do umjeren, u utorak i nešto jači, južni i jugoistočni.

Temperatura vazduha oko 30 stepeni, u utorak malo niža.

Prognoza za Evropu:

Prostrani ciklon koja zahvata veći dio zapadnih i centralnih predjela, kao i veći dio zapadnog i centralnog Mediterana, usloviće mjestimičnu kišu na tom prostoru, u popodnevnim satima i pljuskove sa grmljavinom, a lokalno su moguće i vremenske nepogode. U ostalom dijelu kontinenta promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima i uglavnom suvo, a najsunčanije će biti u južnim i centralnim predjelima Skandinavije.

Najviša dnevna temperatura skoro iznad cijelog kontinenta preko 20 stepeni, a na području Albanije, Grčke i Kipra i preko 30.

Prognoza za Balkan:

Na Balkanu promjenljivo i nestabilno mjestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, i skoro ljetnjom dnevnom temperaturom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније