Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

19. 05. 2024. 14:00 >> 15:20
Čitaj mi:

RADOVIĆ

"Odluke o rezoluciji o Srebrenici donositi vođenjem interesima naše zemlje"

Uprkos javnim pritiscima zvaničnika drugih država uoči dugo najavljivanog glasanja o rezoluciji o Srebrenici, predstavnici Vlade, kao što su i najavili, treba da donose odluke vođeni isključivo interesima Crne Gore, uvažavajući odluke i kredibilitet međunarodnih sudova, kazao je programski direktor Građanske alijanse Milan Radović.

Iz Građanske alijanse su istakli da je eventualni glas protiv deklaracije o genocidu u Srebrenici, glas za stopiranje procesa suočavanja s prošlošću i pomirenja na Zapadnom Balkanu.

"Takođe, zabrinjavajuće je i da uprkos tome što sa EU adresa stižu oštre poruke da u Evropi nema mjesta za poricanje genocida, revizionizam i veličanje ratnih zločinaca, određene političke strukture zarad sitnih partijskih interesa minimiziraju jedan od najvećih zločina nakon Drugog svjetskog rata", ukazao je Radović. 

Podsjetio je da se u Rezoluciji o genocidu u Srebrenici nijedan narod ne kvalifikuje kao genocidan pa uzimajući u obzir navedeno, Građanska alijansa poručuje da su jake institucije i jasni zvanični stavovi preduslov za stabilnu političku situaciju u državi, koja ima jasnu namjeru da u najkraćem mogućem roku formalizuje svoju evropsku budućnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније