Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.L.B.

18. 05. 2024. 16:00 >> 16:12
3
Čitaj mi:

OČEKUJU DOBRU SEZONU

Budvu napustila polovina Rusa i 30% Ukrajinaca

U Budvi se pripremaju za početak ljetnje turističke sezone. Iz Turističke organizacije kažu da su zadovoljni trenutnim brojem posjetilaca, iako je veliki broj Rusa i Ukrajinaca napustio grad.

“U komunikaciji sa hotelijerima saznajemo da su oni jako zadovoljni s početkom ove sezone, odnosno predsezonom, da je rani buking bio odličan”, kazala je Ljubica Pribilović iz TO Budva, za TVCG.

Ona kaže da je 50 odsto Rusa napustilo Budvu, dok je Ukrajinaca 30% manje.

Pribilović je saopštila da je interesovanje turista iz Evropa za Crnu Goru veliko, ali i turista iz SAD.

“Turisti iz SAD-a su u prethodnom periodu više bili izletnici nego turisti i oni dolaze kruzerima do Tivta i Dubrovnika i dolaze u posjetu Budvi, tako da smo već do 15. maja imali oko 21.000 izletnika, a najviše ih je iz Njemačke i SAD-a. Konkretno kada su druga tržišta u pitanju i posjećenost hotelskog smještaja, uglavnom su zastupljena Zapadna Evropa, Sjeverna Evropa, Turska i Izrael”, zaključila je Pribilović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније