Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.L.B./Rts.

19. 05. 2024. 10:42 >> 10:56
23
Čitaj mi:

REZOLUCIJA O SREBRENICI

Vučić: Amandmani Crne Gore odvratna igra i perfidan trik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sjutra putuje u Njujork gdje će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici da bi se borio i da će se suprotstaviti jače nego što se misli. "U četvrtak će biti jasno ko su nam prijatelji, a ko partneri", istakao je Vučić.

Vučić je pred put u Njujork gdje će Generalna skupština UN raspravljati o rezoluciji o Srebrenici 23. maja rekao da će imati mnogo sastanaka i da će se boriti.

"Rekao sam ljudima u delegaciji, ako niste spremni da se borite, neka ne idu, a ako su spremni neka pođu. Ujutru ćemo se naći sa predstavnicima Srba iz regiona u Hramu Svetog Save. Garantujem vam da ćemo da se borimo. Znam kolika je sila koja nam prijeti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe i suprotstavićemo se jače nego što misle“, rekao je Vučić za Pink.

On je podsjetio da je Crna Gora priznala Kosovo.

"Mi poštujemo susjede i međunarodno pravo, ne mogu uvijek da razumijem sve. Za mene je odvratna bila igra oko amandmana, i sa kim su pregovarali oko toga, iznijeću u petak po povratku iz Njujorka“, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, riječ je o "prljavoj igri i perfidnom triku". Kaže da se Crna Gora nije dogovarala oko amandmana sa Srbijom.

"Ako je tako, ša će vam rezolucija. Svi su već snosili individualnu krivičnu odgovornost. Zašto to radite i zbog čega? Onda vam je jasno o kakvom je triku riječ. Neko je to radio jer je htio sopstvenu savjest da opere što će da glasaju za. Najjadnije je to što kažu da se mi iživljavamo nad nekim. Nije Srbija narušila integriter Crne Gore i povelju UN, već ona. Nije Srbija donijela rezoluciju, već oni učestvuju u donošenju rezolucije o genocidu“, ocijenio je predsjednik Srbije.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније