Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

03. 06. 2024. 10:50 >> 10:50
1

anđušić u "linku"

"Izborni rezultat prilika da pokušamo da vratimo vlast u Andrijevici"

Ostvareni rezultat u Andrijevici prilika je da kao najjača partija pokušamo da vratimo vlast i preuzmemo tu opštinu sa političkim subjektima građanske profilacije koji bi bili spremni sa nama da vrate tu opštinu na onaj kolosjek na kojem je bila prije svega ovoga, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić.

Anđušić je, gostujući u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore, kazao da ga rezultat izbora u Andrijevici lično nije iznenadio iz više razloga. Ključni razlog je, kaže, opšti trend koji u javnosti postaje sve prisutniji a koji predstavlja "kažnjavanje pogubne politike koja već sad traje četiri godine".

Građani ih, kaže, kroz seriju izbora na lokalnom nivou kažnjavaju, što se vidi i kroz vandredne parlamentarne izbore.

"U svakom slučaju to je jedan impozantan rezultat sa gotovo 36 odsto... Podsjetiću da unazad godinu dana, na posljednjim izborima, mi smo taj procenat popravili za 60 odsto. U ovom trenutku DPS u odnosu na veliki broj konstituenata koji sad čine vlast na državnom nivou, ima više glasova nego Demokratska Crna Gora, SNP i Pokret Evropa sad zajedno", kazao je Anđušić u "Linku". 

Naglašava da su izbori u Andrijevici prilika da DPS pokuša da vrati vlast u toj opštini. 

"U svakom slučaju mislim da svakodnevno građani uviđaju ono što je ozbiljan dilantetizam, želja i borba za funkcijama i na primjeru Budve i drugih na današnji dan gotovo da nema opštine koje u kojoj sadašnji konstituenti vlasti na državnom nivou mogu da ostvare kvorum. Krenite od Berana, Andrijevice, Šavnika, Ulcinja, Podgorice i td... Građani sve više uviđaju da bez DPS-a nema ozbiljnog vođenja stožera države u ovom trenutku", smatra on. 

Na pitanje ko bi bili poželjni partneri u Andrijevici, Anđušić kaže da prvo treba čuti stavove svih političkih subjekata, te da je još rano govoriti o tome.

"Cijenim korektne rezultate građanskih lista koje su pokazale da u Andrijevici bez puno mehanizama i logistike. U odnosu na nekadašnji Demokratski front i mnoge druge subjekte, ostvarile gotovo bolji rezultat nego bez ikakvih mehanizama i mislim da su to partije sa kojima treba razgovarati, a sve ostale partije koje baštine identična načela koja mi baštinimo su dobrodošle da zajedno razgovaramo o novoj vlasti, ali je činjenica da dominantno mjesto u pregovorima pripada Demokratskoj partiji socijalista koja je ubjedljivo pobijedila na tim izborima", kazao je Anđušić.

Komentarišući dešavanja u Budvi, Anđušić je kazao da je DPS u toj opštini pokazala da može da održi svoje biračko tijelo, jer je sa pet porasla na sedam odbornika, i napravila dobar izborni rezultat sa kvalitetnim ljudima.

Ipak, Anđušić kaže da je bliži mišljenju da se teško može doći do rješenja nego da neka od koalicija napravi neko dogovor oko vlasti.

"To kažem iz razloga jer je prisutan jedan animozitet koji siguran sam da od bivših konsitutenata DF-a, Nove srpske demokratije, Nove građanske liste, gospodina Jovanovića, se ne može mjeriti ni sa DPS ni sa kim drugom. Mislim da teško ti bivši prijatelji mogu naći zajednički jezik, a većina nije nikome dostupna. Ostaje da vidimo šta će se dešavati u narednim danima", zaključio je, između ostalog, Anđušić.

Poručio je da su sve građanske partije dobrodošle za saradnju, a sa DF-om odnosno Novom srpskom demokratijom ne bi pravili dogovor.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније