Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 07. 2024. 15:20 >> 15:37
8
Čitaj mi:

REAGOVANJE ZBCG

"DPS da se pripremi za istragu, Đukanović prvi koji će završiti u zatvoru"

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" saopštila je da će podržati inicijativu poslaničkog kluba DPS-aa o pokretanju parlamentarne istrage u slučaju “državnog udara”,

Nadalje su poručili da će prvi koji će završiti u zatvoru nakon saslušanja na anketnom odboru, svakako biti bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i bivši ministar pravde Zoran Pažin.

Iz ZBCG tvrde da je pažin prijetio i uslovljavao bivšeg agenta CIA Džozefa Asada da lažno optuži lidere tadašnjeg demokratskog fronta. 

Dodali su da je tu i sljedeći bivši ministar vanjskih poslova Srđa Darmanović koji je u Stejt Departmentu svjesno obmanjivao njihove visoke zvaničnike kako bi izvršili pritisak na Džozefa Asada da lažno svjedoči.

"Za zatvor se mora pripremiti bivši ministar zdravlja Budimir Šegrt zbog davanja lažnog svjedočkog iskaza u kojem je tvrdio da je obavijestio Duška Markovića da se priprema državni udar, što je ovaj javno negirao tokom jednog premijerskog sata. Naravno, zatvor će teško izbjeći Vesna Medenica koja je dogovarala sa Suzanom Mugošom ( koja će takođe morati u zatvor) , odbijanje dokaza odbrane kako je Saša Sinđelić pod punom kontrolom Milivoja Katnića i Saše Čađenovića lažno svjedočio i dobio status svjedoka saradnika", piše u saopštenju ZBCG. 

Kako su poručili, koalicija ZBCG se raduje pojavljivanju pred anketnim odborom Petra Lazovića i Ljuba Milovića.

"Oni su slali izvjesnog D. da mužu sudije Seke Piletić ponudi novac kako bi liderima DF- a bila potvrđena prvostepena presuda", trvde iz ZBCG.

U saopštenju nadalje navode da je "namjera mladih lavova da se oslobode balasta Mila Đukanovića, Zorana Pažina i ostalih iz OKG-a kroz najavljenu parlamentarnu istragu za svaku pohvalu.

"Za nju će imati našu punu podršku, jer želimo da im pomognemo da raskrste sa svojom ružnom prošlošću. A kao znak dobre volje, za početak ćemo im poslati 800 GB materijala i dokaza za njihove partijske drugove i funkcionere, kako bi se lavići mogli valjano pripremiti za parlamentarnu istragu. Naravno, kolege iz DPS-a ohrabrujemo da požure sa ovom inicijativom, jer neki od današnjih učesnika press konferencije vrlo brzo mogu biti u problemu, ako neka aktuelna tužilačka istraga utvrdi da žive u Bemaks zgradama napravljenim od pranja novca, a da to nisu prijavili njihovoj Jeleni iz ASK-a. A to svakako, što bi rekli naši advokati:” nije po zakonu, a nije ni lepo", zaključeno je u saopštenju ZBCG. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније