Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 07. 2024. 16:37 >> 16:39
Čitaj mi:

ČESTITKA

Živković: Crna Gora se bori za ideju na kojoj počiva Evropa

Lider DPS-a Danijel Živković čestitao je svim građankama i građanima Crne Gore Dan državnosti 13. jul.

"Crnogorska savremena državnost temelji se i na pokretu uspostavljenom 13. jula 1941. kada je slobodarska i antifašistička Crna Gora krenula u odlučnu borbu za nacionalno oslobođenje i državno ime koje joj je nepravedno ukinuto 1918. godine", kazao je Živković. 

Prema njegovim riječima, Trinaestojulskim ustankom Crna Gora je stala na pravu stranu istorije i svrstala se u antifašistički blok, odlučna da se izbori za ideju na kojoj počiva savremena Evropa.

"Crnogorski antifašizam izrodio je vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora - nezavisna, međunarodna priznata, članica NATO-a, posvećena EU vrijednostima i članstvu u EU. Trinaesti jul je tu da nas podsjeti da narod koji bilježi ovakve istorijske pobjede, ne može zalutati na pogrešan put. Ponosni na svoju prošlost, nastavljamo da se borimo za budućnost kakvu zaslužujemo. Da je vječna Crna Gora", poručio je Živković. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније