Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

18. 05. 2024. 13:35 >> 13:36

"u kontekstu izmjena zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom"

Đurović: Namjera Crne Gore je da se suoči sa kriminalom

Namjera Crne Gore je da se suoči sa kriminalom posebno u kontekstu izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, za koje su nam potrebna iskustva i primjeri dobre prakse upravo iz italijanskog zakonodavstva, poručio je šef delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Dejan Đurović. On je to kazao tokom sastanka sa direktorom Centra za globalne studije PAM-a, bivšim predsjednikom PAM-a i nekadašnjim državnim sekretarom za pravosuđe u Ministarstvu pravde Italije Đenarom Miljorem.

Đurović je, ističu, upoznao Miljorea sa aktivnostima vezanim za namjeru države Crne Gore da se suoči sa kriminalom posebno u kontekstu izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, za koje su nam potrebna iskustva i primjeri dobre prakse upravo iz italijanskog zakonodavstva, kako predmetni zakon ne bi ostao mrtvo slovo na papiru, već postao snažan zakonski okvir koji garantuje adekvatno regulisanje ovog osjetljivog društvenog problema.

Kako se navodi u saopštenju, Miljore je istakao da će Parlamentarna skupštine Mediterana biti pokrovitelj ove inicijative upravo u saradnji sa Skupštinom Crne Gore.

Sagovornici su saglasni da je tim povodom prevashodno potrebno posjetiti institucije Italije koje se, ističu, direktno bave ovom problematikom, kada će otpočeti ekspertska komunikacija, kao i priprema za organizovanje okruglog stola sa poslanicima Skupštine Crne Gore i istaknutim imenima italijanske borbe protiv mafije.

Đurović je, dodaju, takođe iskoristio priliku da se zahvali na naporima koje PAM kao renomirana multilateralna organizacija, ulaže gotovo dvije decenije, aktivno djelujući u pravcu promovisanja mira, stabilnosti i socio-ekonomskog napretka u regonu Mediterana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније