Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

20. 10. 2023. 15:50 >> 16:10
3

PREDSJEDNIŠTVO DEMOKRATA

Bečić zamjenik premijera, Bogdanoviću unutrašnji poslovi, Krapoviću odbrana…

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić biće predložen za zamjenika premijera za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, dok je Momo Koprivica, kandidat za potpredsjednika Vlade zaduženog za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, saopšteno je iz te partije.

Predsjedništvo Demokrata jednoglasno je odlučilo i da predlože Dragana Krapovića za ministra odbrane, dok je Boris Bogdanović kandidat za ministra unutrašnjih poslova.

Demokarate bi u novoj vladi trebalo da dobiju i resor kulture i medija, a za tu poziciju je predložena Tamara Vujović, dok je predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović kandidat za ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

"Predsjedništvo smatra da će, kroz pozicije koje su nam povjerene, kadrovi Demokrata postaviti temelje za sveobuhvatnu transformaciju crnogorskog društva. S ovim izborom čvrsto stremimo prema našem evropskom identitetu i budućnosti, uvjereni u neupitnu pripadnost našoj evropskoj zajednici", poručuju Demokrate.

Kako navode u saopštenju uz duboko razumijevanje trenutka u kojem se Crna Gora nalazi, svjesni su imperativa evropskih integracija i kredibilnog članstva u NATO, kao ključnog koraka ka budućnosti.

"Evropski put nije samo politička aspiracija, već iskrena težnja da se naša zemlja uskladi s vrijednostima i standardima koje Evropska unija zastupa. Ove integracije nisu samo administrativni proces, one su odraz naše želje za snažnijom demokratijom, ekonomskom stabilnošću i socijalnom pravdom", poručuju iz partije Alekse Bečića.

Izlazak iz krize, kako kažu, zahtijeva jasnu viziju, odlučnost i jedinstvo.

"Svjesni težine situacije, shvatamo da samo stabilna i odlučna Vlada može premostiti postojeće prepreke i usmjeriti nas ka napretku", navodi se u saopštenju.

Formiranje nove Vlade, kako kažu, nije samo promjena vlasti, to je prekretnica i sveobuhvatan iskorak ka redefinisanju naših državnih prioriteta i ambicija.

"Svjesni odgovornosti koja nam je povjerena i prepoznajući značaj bezbjednosnog sektora i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije za stabilnost i prosperitet naše zemlje, odlučno smo posvećeni jačanju institucionalnih mehanizama, uspostavljanju strožijih regulatornih okvira i razvijanju sveobuhvatne strategije koja će osigurati da Crna Gora ostane ne samo zaštićena, nego i otporna na sve unutarašnje i spoljne prijetnje. U toj misiji, ključna je saradnja s građanima, civilnim sektorom i međunarodnim partnerima, jer samo zajedničkim naporima možemo postaviti temelje sigurne, transparentne i prosperitetne budućnosti za sve nas", zaključuje se u saopštenju Demokrata. 

Podsjećamo, čelnici 11 političkih partija potpisali su koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori. Naredni korak je zakazivanje sjednice crnogorskog parlamenta, a prema saznanjima našeg portala, nije isključeno da 26. oktobra bude izabrano novo rukovodstvo Skupštine a potom i nova vlada.

Sporazum su potpisali lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, te lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, te CIVIS-a Srđan Pavićević.

Sporazum su potpisali i lideri pet albanskih partija, odnosno tri koje čine Albanski forum - Nik Đeljošaj, Ivan Ivanaj i Ferhat Dinoša i dvije koje su u koaliciji Albanska alijansa - Fatmir Đeka i Genci Nimanbegu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније