Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

16. 09. 2024. 17:35 >> 17:35
Čitaj mi:

pilot- program

Asistente za sprečavanje nasilja imaće 26 škola

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga danas su potpisali Sporazum o saradnji sa direktorima osnovnih i srednjih škola, čime je zvanično započet pilot- program „Sprečavanje nasilja i vandalizma u školama“.

Ovaj pilot-program biće sproveden u 26 škola širom Crne Gore sa ciljem unapređenja bezbjednosti i stvaranja sigurnijeg okruženja za naše učenike. Program će se implementirati u opštinama: Podgorica, Cetinje, Nikšić, Berane, Bijelo Polje, Rožaje, Andrijevica, Danilovgrad, Ulcinj, Herceg Novi i Bar.

"U okviru ovog programa, asistenti i asistentkinje za sprečavanje nasilja i vandalizma, izabrani putem Javnog poziva koji je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija objavilo u maju ove godine, su raspoređeni u škole kako bi pružili potrebnu podršku i osigurali uspješno sprovođenje aktivnosti na terenu", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Pilot-program će trajati 10 mjeseci i očekuje se da će doprineti smanjenju nasilja i vandalizma u školama, kao i unapređenju opšte sigurnosti učenika i osoblja.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga Naida Nišić, izrazile su zadovoljstvo zbog početka ovog važnog projekta.

Istakle su da je cilj programa ne samo sprečavanje nasilja, već i unapređenje kvaliteta cjelokupnog obrazovnog ambijenta, te su poželjele uspjeh svim učesnicima u njegovoj realizaciji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније