Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Mina ]

17. 09. 2024. 22:27 >> 22:28
Čitaj mi:

evropa

Raste broj žrtava u poplavama, nevrijeme stiglo do Italije

U poplavama koje su zahvatile Poljsku, Češku, Rumuniju i Austriju poginulo je najmanje 19 ljudi, a jaka kiša i nevrijeme proširili su se i na Italiju.

  

U južnoj Poljskoj više od pet hiljada vojnika pomaže ljudima da se izbore sa posljedicama poplava.

U Nisi, gradu od 40 hiljada stanovnika na jugu Poljske, nivo vode je počeo da opada.

Pošto vodostaj Dunava raste, glavni gradovi Slovačke i Mađarske, Bratislava i Budimpešta, pripremaju se za moguće izlivanje iz korita, prenosi BBC.

Do poplava je došlo pošto je oluja Boris donijela velike količine kiše, čak i snijeg tokom vikenda u centralnoj i istočnoj Evropi.

Jaka kiša sa grmljavinom trenutno pada u Italiji i nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenja za oblasti od sjeverne obale Emilije-Romanje do juga zemlje.

Nacionalna služba civilne zaštite za srijedu je izdala žuta upozorenja za skoro 50 regiona, upozoravajući da postoji opasnost od nevremena, klizišta i poplava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније