Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

26. 08. 2024. 16:12 >> 16:13
Čitaj mi:

ČETA ISPRAĆENA NA VJEŽBU

Crnogorsku pješadiju ocjenjuju u Njemačkoj

Pješadijska četa prvog bataljona Vojske Crne Gore ispraćena je danas na vježbu “Saber Junction 24” u Njemačkoj.

Četi će se u Njemačkoj ocjenjivati borbena spremnost po najvišim NATO standardima.

Načelnik Štaba Generalštaba VCG, pukovnik Mitar Klikovac naglasio je da je njihovo učešće na vježbi od izuzetnog značaja za dalji razvoj i potvrdu operativnih sposobnosti Vojske Crne Gore.

"Ohrabruje činjenica da nas baš vi predstavljate na najvažnijoj vježbi Vojske Crne Gore u 2024. godini, na kojoj ćemo i realizovati ocjenjivanje borbenih sposobnosti, i ne sumnjam da će i ovaj zadatak, kao i svi do sada, biti izvršen u potpunosti”, istakao je on.

Klikovac je naglasio da su Ministarstvo odbrane i Generalštab svjesni izazova sa kojima se pripadnici VCG susreću, te da svakodnevno rade na njihovom rješavanju, kako bi se životni standardi uslovi za rad podigli na viši nivo.

“Od vas na vježbi se očekuje maksimalna ozbiljnost i profesionalizam, individualno i kolektivno, jer predstavljate sebe, svoju porodicu, Crnu Goru i njenu vojsku, na vježbi koja će okupiti više država članica NATO. Svaki pripadnik ove jedinice je dužan da pruži maksimum svojih sposobnosti, kako bi kolektiv uspješno realizovao zadatak”, kazao je pukovnik.

Vježba, koja se odvija pod pokroviteljstvom Oružanih snaga SAD okuplja 4.500 pripadnika snaga 11 savezničkih i partnerskih zemalja, kako bi testirali svoju spremnost i interoperabilnost u zajedničkom izvođenju kopnenih borbenih operacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније