Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

26. 08. 2024. 14:27 >> 14:31
Čitaj mi:

REAGOVANJE MINISTARSTVA

"Dodatno ćemo sagledati prostor obuhvaćen DUP-om 'Zabjelo – Ljubović'"

Iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine saopštili su da će dodatno sagledati prostor obuhvaćen Detaljnim urbanističkim planom „Zabjelo – Ljubović“, rješenja sadržana u planovima širih teritorijalnih cjelina, kao i pravni apekt istih i, u skladu sa utvrđenim stanjem i u skladu sa Zakonom, preduzeti aktivnosti vezane za ovo pitanje.

Prema njihovim riječima, planski dokument kojim se definiše prostor u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana „Zabjelo – Ljubović“ u Podgorici donijet je juna 2009. godine, na osnovu tada važećeg Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata. Ovaj planski dokument donijet je, kako navode, na način i u postupku propisanom ovim zakonom, što podrazumijeva i sprovođenje javne rasprave u okviru koje su svi zainteresovani korisnici prostora imali mogućnost da daju svoje prijedloge, primjedbe i sugestije na ponuđena planska rješenja.

Kako je, dakle, Plan donijet prije 15 godina, isti je, poručuju, u najvećem dijelu realizovan, iako sadrži pojedina rješenja koja su se mogla preispitati.

"Ne želeći da se ovo pitanje na bilo koji način razmatra u političkom kontekstu, te razumijevajući zabrinutost jednog broja građana vezanu za namjenu prostora u kojem žive, kao i onih koji, shodno zakonskim ovlašćenjima imaju mogućnost da valorizuju svoju imovinu, učinićemo sve u našoj moći da se nađe adekvatno, na zakonu utemeljeno rješenje koje će biti u interesu svih građana", kazali su iz tog resora. 

Podsjetimo, građani podgoričkog naselja Zabjelo za danas su najavili protest. Traže da se stavi van snage Detaljni urbanistički plan iz 2009. kojim se omogućava nastavak gradnje udijelu grada ispod Ljubovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније