Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Izvor: TVCG ]

26. 02. 2021. 10:34 >> 10:34
3

RUŠENJE ILI LEGALIZACIJA

Kakva će biti sudbina višespratnice na Zabjelu?

Veliku pažnju mještana, ali i javnosti, privukla je zgrada na Zabjelu koja zbog svoje pozicije, ali i gabarita remeti normalan život susjedima. Investitor nije dobio dozvolu za gradnju, a iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma kažu da su još prije dvije godine donijeli rješenje o rušenju zgrade. Zašto se na tome stalo, redakcija Hronike Podgorice pitala je u tom resoru.

Zatrpavanjem rupe na mjestu na kom je planirana zgrada i njenim izmještanjem nijesu riješeni problemi Zabjelčana sa nelegalnom gradnjom.

Odmah preko puta nikla je nova, koja sa svoje tri lamele zatvara pogled već postojećoj, useljenoj zgradi. Očekivano, investitor, firma "PS gradnja" nije dobila dozvolu za gradnju nove tri lamele od nadležnog Sekretarijata, no to ih nije spriječilo da završe zgradu.

Stanari zgarde koja je zaklonjena, ali i drugi nezadovoljni mještani, uputili su peticiju Ministartvu prostornog planiranja u kojoj traže izvršenje rešenja o rušenju objekta koje je, kažu iz nadležnog ministarstva donijeto još 2018. za dvije, a 2019 za poslednju, C lamelu.

Tvrde da su preduzeli sve da stopiraju gradnju.

Za rušenje je od prošlog ljeta zadužena novoosnovana firma “Zaštita prostora Crne Gore” u čijim je rukama i sporna zgrada.

Ono što može odložiti postupak rušenja, trajno ili privremeno je postupak legalizacije. Prvi zahtjev, iz oktobra prošle godine je odbijen, ali je investitor prije nekoliko dana uložio žalbu što takođe odlaže najavljeno rušenje.

Problem usložnjava to što su neki stanovi u spornim lamelama već kupljeni. Stoga nadležni apeluju da su građani dužni da prije kupovine provjere da li je stan uknjižen u katastru, jer u suprotnom može doći do obustave gradnje čak i kada je objekat legalizovan.

Dragana Lalević, RTCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније