Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug ]

26. 08. 2024. 18:26 >> 18:31
1
Čitaj mi:

FRANCUSKI LIDER

Makron: Hapšenje Durova izvršeno je u okviru sudske istrage

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da se hapšenje osnivača platforme Telegram Pavela Durova na tlu Francuske dogodilo u okviru sudske istrage koja je u toku i da ni na koji način nije bilo rezultat političke odluke.

"Na sudijama je da odluče o ovom pitanju", naveo je Makron na platformi Iks, napominjući da je na pravosuđu da, uz punu nezavisnost, sprovodi zakon.

Makron je rekao da su se pojavile lažne informacije nakon hapšenja Durova, ističući da je Francuska duboko posvećena slobodi govora i da će tako biti i ubuduće.

"U pravnoj državi, slobode se podržavaju u zakonskom okviru, kako na društvenim mrežama, tako i u stvarnom životu, kako bi se zaštitili građani i poštovala njihova osnovna prava", naveo je Makron.

Bivši savjetnik CIA Edvard Snouden izjavio je juče da hapšenje Durova u Francuskoj predstavlja napad na pravo na slobodu govora.

Snouden je dodao da žali što se Makron, kako kaže, spustio na nivo uzimanja talaca kao sredstva za dobijanje pristupa privatnim komunikacijama.

Snouden je napisao na platformi Iks da hapšenje Durova "unižava dostojanstvo" ne samo Francuske, već i celog sveta.

Osnivač Telegrama, koji ima francusko državljanstvo, zadržan je u subotu uveče na pariskom aerodromu Burže neposredno nakon izlaska iz privatnog aviona kojim je doletio iz Azerbejdžana.

Prema pisanju lokalnih medija, francusko pravosuđe smatra da je Durov umiješan u brojna krivična djela i mogao bi da se suoči sa optužbama za terorizam, trgovinu drogom, prevaru i pranje novca.

Prema riječima francuskog novinara Sirila Amurskog, ovom biznismenu prijeti kazna do 20 godina zatvora, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније