Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

26. 08. 2024. 16:41 >> 16:43
Čitaj mi:

DAO PODRŠKU OSNIVAČU TELEGRAMA

Mask stao u odbranu Durova: Ovo su opasna vremena

Najbogatiji čovjek na planeti Ilon Mask stao je u odbranu osnivača Telegrama Pavela Durova, koji je uhapšen u subotu na aerodromu u Parizu zbog navodnih prekršaja u vezi sa tom aplikacijom.

Policija je rekla lokalnim medijima da istražuje krivična djela — uključujući prevaru, trgovinu drogom i organizovani kriminal — na Telegramu.

To dolazi nakon što su neke evropske nacije optužile Telegram da nije moderirao kriminalni sadržaj, navodi Biznis Insajder. 

Durov je, podsjeća ovaj medij, više puta odbijao da obuzda sadržaj na Telegramu koji se odnosi na sukob u Ukrajini i Gazi, ili komunikaciju između grupa koje neke zapadne vlade smatraju teroristima.

„Ne možemo da učinimo tehnologiju za razmjenu poruka bezbjednom za sve osim za teroriste. Ona je ili bezbjedna ili nije bezbjedna“, rekao je Durov u intervjuu za CNN u februaru 2016. godine. 

Mask je reagovao na ovo hapšenje, dijeleći isječke iz intervjua koji je Durov nedavno dao Takeru Karlsonu.

„Liberte Liberte! Liberte?“, napisao je u jednom postu.

„Opasna vremena“, zaključio je Mask.

Mask je dodao hešteg „FreePavel“ kada je podijelio video na kome Durov hvali Maska i njegov stav o slobodnom govoru tokom intervjua sa Karlsonom ranije ove godine.

„Za podršku slobodi govora od vitalnog je značaja da prosleđujete X postove ljudima koje poznajete, posebno u zemljama sa cenzurom“, napisao je Mask na X u nedelju.

Takođe je ponovo objavio tvit Krisa Pavlovskog, generalnog direktora kompanije Rambl, desničarskog rivala Jutjubu.

Pavlovski je u objavi u nedjelju rekao da je Francuska „prešla crvenu liniju“ hapšenjem Durova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније