Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

26. 08. 2024. 19:00 >> 19:01
Čitaj mi:

Vukićević

Najavljena dobra usluga prevoza putnika uz poštovanje zakonske regulative

Ministarstvo saobraćaja će pružiti podršku kako bi se ispoštovale zakonske obaveze, ali i kako bi se građanima obezbijedila što bolja usluga što se tiče prevoza putnika na relaciji od Aerodroma Golubovci do Podgorice, kazala je ministarka saobraćaja Maja Vukićević.

Vukićević je održala sastanak sa predsjednicom Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Jelenom Maraš i predsjednikom Opštine Zeta, Mihajlom Asanovićem, kako bi razgovarali o naslijeđenoj problematici putničkog prevoza između aerodroma Golubovci i Glavnog grada.

Kako su kazali iz Ministarstva, sastanak je upriličen iz razloga što se u medijima pojavljuju brojne dezinformacije vezano za nadležnosti, ali i zakonske mogućnosti koje stoje na raspolaganju kako bi se ovaj problem koji je naslijeđen iz prethodnog perioda, i koji postoji već nekoliko godina, što adekvatnije riješio. 

Vukićević je izrazila spremnost da u skladu sa onim što je nadležnost ministarstva, bude na raspolaganju zainteresovanim stranama, ali ih je i upoznala sa zakonskom procedurom koju je potrebno ispoštovati.

Ukazala je da se linijski prevoz putnika između Zete i Podgorice obavlja u skladu sa zakonom kao međugradski, te da su prevoznici koji obavljaju prevoz na ovoj relaciji prošli zakonom definisanu proceduru u ministarstvu za registraciju i ovjeru redova voznje.

"Što se tiče prevoza putnika na relaciji od Aerodroma Golubovci do Podgorice, zakon daje mogućnost obavljanja šatl prevoza putnika, limo servisa i auto taksi prevoza, ali i prevoza unutar linija međugradskog prevoza, gdje bi osim potrebnih registrovanih i ovjerenih redova voznje i licence za međugradski saobraćaj, bilo potrebno da Aerodromi obezbijede stajalište za autobuse, koje trenutno ne postoji, i gdje bi se ušlo u potrebne izmjene Daljinara", kazala je Vukićević. 

U ovoj proceduri ministarstvo će, kako je istaknuto, pružiti podršku kako bi se ispoštovale zakonske obaveze, ali i kako bi se građanima obezbijedila što bolja usluga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније