Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

26. 08. 2024. 20:57 >> 20:59
Čitaj mi:

ČEŠKI PREDSJEDNIK

"Kraj rata u Ukrajini je u Putinovim rukama"

Predsjednik Češke Petr Pavel izjavio je da niko ne želi da se nastavlja rat u Ukrajini, ali da je kraj rata u rukama predsjednika Rusije Vladimira Putina koji ima dovoljno ljudstva da može da ga oduži još nekoliko godina.

„Niko ne želi da se taj rat nastavi. Svakog dana umiru ljudi. Kraj rata nije u našim rukama niti ukrajinskim, već je prije svega u rukama Putina. On je počeo rat i on može za jedan dan da ga završi“, kazao je Pavel.

Pavel je naglasio da Kremlj ima toliko ljudstva da može da ratuje još nekoliko godina i da bi bilo naivno misliti da će Putin jednostavno odjednom sam od sebe odlučiti da povuče vojsku i završi rat.

„On mora da shvati da ratovanjem neće ostvariti svoje ciljeve. Da to ne ide tako. Ako želimo da živimo u svijetu u kome oni koji imaju veće armije ne mogu nekažnjeno da odrešuju kako će izgledati svijet, onda je i u našem interesu da Rusija u Ukrajini ne bude uspjšna“, kazao je Pavel.

Pavel je odbio da odgovori da li bi Češka po uzoru na Hrvatsku mogla da obnovi služenje vojnog roka, ali je pozvao Čehe na tromjesečne dobrovoljne kurseve vojne obuke.

„Bezbjednosna situacija u svijetu je takva da nam nisu dovoljne samo profesionalne armije. Bezbjednost zemlje je stvar svakog od nas. Imamo jako malo rezervista. Tromjesečna obuka ne bi nikome naškodila“, zaključio je Pavel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније