Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

02. 08. 2024. 17:24 >> 17:24

Izmjene Krivičnog zakonika

Jakšić-Stojanović: Prvi korak ka vraćanju dostojanstva profesorskoj profesiji

Na inicijativu Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Vlada Crne Gore je juče usvojila Informaciju o potrebi sagledavanja mogućnosti uvođenja posebnog krivičnog djela napada na lica koja obavljaju djelatnost obrazovanja i vaspitanja kroz izmjene i dopune Krivičnog zakonika.

“Ovo je prvi korak ka vraćanju dostojanstva profesorskoj profesiji. Kao društvo tražimo od njih s razlogom mnogo, jer nam budućnost u velikoj mjeri zavisi od njihovog rada, pa ih nerijetko podsjetimo i na njihove obaveze”, kazala je ministarka prosvjete Anđela Jakšić-Stojanović.

Ona kaže kaže da će Ministarstvo prosvjete će učiniti sve da proces bude dvosmjeran i da se kao centralna tema vrate i nihova prava.

“Počinje proces vraćanja prosvjetnog radnika u status koji je nekada uživao u društvu”, poručuje Jakšić-Stojanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније