Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

02. 08. 2024. 18:55 >> 19:44
1
Čitaj mi:

dps

Nikolić: UP i ANB da se manu politike i vrate ustavnim nadležnostima

Od Uprave policije (UP) i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) koji nijesu znali da im mafija kopa tunel u centru grada, očekujemo da se manu politike i vrate svojim ustavnim nadležnostima, kazao je predsjednik Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić.

"Veoma je opasno kad se sektor bezbjednosti, koji je od početka mandata ove vlade izložen stalnoj borbi za prevlast, stavlja u službu politike. Kako drugačije ocijeniti zajedničke stavove UP i ANB, iznesene u saopštenju u kojem se zaključuje da bivšem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću ne prijeti opasnost od atentata, sem da su plasirani da pripreme teren za reakciju Pokreta Evropa sad, koji je pokušao na ovoj temi politički da profitira", kazao je Nikolić.

Ako se, kaže Nikolić, zna i to "na osnovu podataka zapadnih bezbjednosnih službi, da se Đukanovićevo ubistvo planiralo i prije i tokom 2016. godine, šta onda o profesionalizmu naših bezbjednosnih službi može da kaže podatak da je bivšem predsjedniku Crne Gore nakon silaska sa funkcije smanjen broj pripadnika obezbjeđenja".

"Šta reći na to da ANB nakon što je nedavno dobila informaciju o potencijalnoj prijetnji atentatom na bivšeg predsjednika, nije obavijestila Upravu policije o tome?! Jučerašnjim saopštenjem UP i ANB su pokazali da su spremni da izjavama, na nivou baba Vange, sektor bezbjednosti iskoriste kao institucionalnu platformu za politiku vladajućih stranaka", navodi se u saopštenju.

Nikolić kaže i da se od bezbjednosnog sektora koji nije imao informaciju da im mafija u centru grada, danima kopa tunel do zgrade suda, ne očekuje da efikasno predvidi i spriječi događaje koji ugrožavaju bezbjednost države ili građana.
"Nažalost, to je realnost koju živimo, od kad su nekompetentni i fotelja željni političari, pritisli svaki segment državne uprave, zapošljavajući sebi lojalne, a uglavnom neznavene i nesposobne kadrove", kazao je.

Predsjednik Kluba poslanika DPS-a kaže i da nijedna ozbiljna služba bezbjednosti ne bi se usudila da saopšti da se nekoj visoko štićenoj ličnosti ne prijeti atentatom.

"Nije ni Bezbjednosno informativna agencija Srbije znala da atentat prijeti Zoranu Đinđiću, niti su Tajna služba SAD-a ili FBI znali da se sprema atentat na Donalda Trampa. Umjesto nepromišljenih saopštenja, koja ne doprinose da se obični građani, a kamoli štićene ličnosti osjećaju bezbjedno, pozivamo Upravu policije i Agenciju za nacionalnu bezbjednost da se manu politike i vrate svojim ustavnim nadležnostima", zaključio je Nikolić u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније