Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

02. 08. 2024. 17:29 >> 17:29
Čitaj mi:

DANILOVGRAD

Nenad Vojinović novi direktor Policijske akademije

Nenad Vojinović novi je direktor Policijske akademije u Danilovgradu.

Kako su pojasnili, Nenad Vojinović dolazi na Policijsku akademiju iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, gdje je bio raspoređen kao viši policijski inspektor I klase i koordinator Grupe za unutrašnje istrage.

"Proveo je sedam godina u Sektoru kriminalističke policije kao inspektor u oblasti suzbijanja imovinskih i krvnih delikata. Bio je šef Odsjeka za suzbijanje krađa i teških krađa podgoričke policije. U periodu 2008-2018. godine radio je kao predavač na predmetu Kriminalistika na Policijskoj akademiji u Danilovgradu obučavajući buduće policijske kadrove. Radio je i kao saradnik u nastavi na Pravnom fakultetu UCG, na studijskom programu Bezbjednost i kriminalistika. Bio je član komisija za bezbjednosne smetnje u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), gde je igrao važnu ulogu u osiguravanju visokih standarda stručnosti među policijskim službenicima", navodi se u saopštenju.

Vojinović je aktivno učestvovao u brojnim stručnim seminarima i konferencijama iz oblasti suzbijanja kriminaliteta, što ga, kako navode, čini istaknutim stručnjakom u ovoj oblasti.

"Njegovo obrazovanje uključuje Višu školu unutrašnjih poslova u Beogradu, Fakultet za poslovni menadžment u Baru, kao i Fakultet bezbjednosti u Beogradu, gde je specijalizirao u oblasti odbrane od terorizma. Trenutno je u završnoj fazi izrade magistarskog rada na Fakultetu humanističkih studija, na temu “Politika suzbijanja organizovanog kriminala u Crnoj Gori". Završio je preko 40 specijalističkih seminara i kurseva, uključujući obuku u prestižnoj američkoj FBI međunarodnoj ILEA akademiji, gde se dodatno usavršavao u izradi zakonskih modela za antikorupciju", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, Vojinović je oženjen, ima jednog sina i nosilac je crnog pojasa u karateu. Kao dugogodišnji trener u karate klubu „Iskra” iz Danilovgrada postiže vrhunske rezultate u ovom najtrofejnijem crnogorskom sportu. Samo u posljednjoj godinu njegovi takmičari  su osvojili  tri evropske medalje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније