Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V.

02. 08. 2024. 17:25 >> 17:25
1
Čitaj mi:

NVO Osvit

U školama su potrebni socijalni radnici koji bi pružili pomoć porodici

Današnje saopštenje iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija u vezi vršnjačkog nasilja gdje se jasno vidi da je u školskoj 2024. god.bilo 114 slučajeva jako nas zabrinjava kao i rješenje da nam se sprema obuka za 45 osoba za sprečavanje vršnjačkog nasilja, poručili su iz NVO Osvit.

"Pitanje je šta možemo da tim postignemo ? Da li je to pravi put u prevenciji vršnjačkog nasilja? Iz okruženja imamo stav da zaštitari nijesu najbolje rješenje. Divno je što ćemo u školama imati osobu za sprječavanje vršnjačkog nasilja, ali naše mišljenje je da u školama su nam potrebni socijalni radnici ili sociolozi koji bi pružili pomoć porodici što mi smatramo jedinim ispravnim rješenjem", naveli su iz te organizacije.

Kako su istakli u saopštenju, postavlja se pitanje ko su osobe koje će biti i nalaziti se u školama. Nadamo se da će na tim poslovima biti angažovani pedagozi, psiholozi, sociolozi, jer samo oni bi trebali da budu u školama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније