Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Kapa [ TVCG ]

01. 08. 2024. 20:08 >> 20:08

DOKAŽIMO HUManost da dječak ozdravi

Feđi Alkoviću je potrebna naša pomoć, donira se novac širom države

Dječaku Feđi Alkoviću ponovo je potrebna naša pomoć i novac za liječenje. Nakon uspješno završene operacije u Istanbulu gdje su ljekari uklonili još jedan tumor, liječenje treba da nastavi u Španiji. Građani su se već organizovali i brojnim primjerima i humanitarnim organizacijama pokušavaju da pomognu. Osim u Podgorici, novac se prikuplja i u drugim crnogorskim opštinama.

Gotovo cijelu noć Božica Vuković iz Podgorice provela je mijeseći hljeb kako bi ga danas prodala na pijaci. Nije zarađivala za sebe, već da se nađe komšijama Alkovićima u borbi da prikupe novac prijeko potreban za liječenje sina Feđe.

"Uopšte nisam spavala zato mi je hleb zagorio... Pekla sam prvo velike onda male bijele cijelu noć i sve sam završila na vrijeme ljdui su znali da sam tu da dođu po hleb i doniraju novac", rekla je Božica Vuković koja je na ovaj način željela da doprinese malenom Feđi i pokaže da smo humani.

I donirali su – svi po malo, ali ne mrvice, nego koliko ko može.
Štand vrijedne Božice brzo se praznio.

"Neko pita za cijenu hleba pa mu se čini da je mnogo al kad čuju da je donacija onda svi rado izdvajaju novac kolko god al bitno je da se skupi što više", navela je Vuković.

No, ova Podgoričanka nije usamljena u želji da pomogne. U pobjednčikom duhu, novac za Feđinu svijetlu budućnost, prikupljaju i sportski klubovi.
Jednu od utakmica igra i FK Budućnost.

Novac od prodatih karata ide za Feđino liječenje.

A karte su brzo rasprodate.

Brojni su primjeri da su građani spremni da se bore jedni za druge i pritrče u pomoć kad je najpotrebnije, kaže psihološkinja Adriana Pejaković.

"Iako među nama postoje svakodnevna trvljenja onda kad je zaista važno mi smo složni, tu smo jedni za druge i mi smo spremni da pomognemo ali treba da razvijamo to da ne budemo tu jedni za druge samo kad su teške situacije nego da to bude svakondevica", navela je Pejaković.

A novac za Feđu Alkovića, osim u Podgorici, prikuplja se i u drugim crnogorskim opštinama. Akciji se pridružuju i brojna preduzeća.

Novac možete donirati kod CKB banke na ime Milena Alković
510-0210988215028-20

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније