Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

30. 07. 2024. 09:51 >> 09:53
Čitaj mi:

Jakšić Stojanović u Ulcinju

Potrebna obnova i proširenje škola, izgradnja vrtića

Predsjednik Opštine Ulcinj Genci Nimanbegu i predsjednica Skupštine Opštine Ulcinj Ivana Popović primili su ministarku prosvjete, nauke i inovacija Anđelu Jakšić Stojanović i predočili joj potrebe kada su u pitanju školski objekti, zahvati koje bi trebalo da se urade na renoviranju postojećih objekata, sportskih sala i izgradnji novih predškolskih objekata.

U saopštenju Opštine Tuzi navode da je razgovarano i o jačanju i intenziviranju saradnje između Opštine Ulcinj i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija u oblasti modernizacije obrazovanja i drugih važnih pitanja.

Ministarka Anđela Jakšić Stojanović pozdravila je napore Opštine Ulcinj na poboljšanju uslova u obrazovanju i izrazila spremnost da resor koji ona vodi pruži brzu i konkretnu pomoć.

Prije svega dogovoreno je da se po hitnom postupku nađe privremeni objekat za smještaj djece predškolske ustanove „Solidarnost“ čija je ustanova u jako lošem stanju, a čiji bi smještaj bio do brze izgradnje novog vrtića u Ulcinjskom polju za šta već postoji kompletna dokumentacija.

"Dogovoreno je da zbog malog kapaciteta, a velikog broja učenika u OŠ 'Marko Nuculović' u Štoju pokuša naći model proširenja kapaciteta i mogućnost izdvajanja odjeljenja za predškolsku ustanovu. Sredstva su predviđena u kapitalnom budžetu za proširenje kapaciteta JUSMŠ 'Bratstvo-jedinstvo' kao i za novu muzičku školu u novom ambijentu. Nije izostala ni fiskulturna sala OŠ 'Boško Strugar' koja je u jako lošem stanju", navode u saopštenju.

Strane su se dogovorile da imaju intenzivne sastanke do početka školske godine kako bi bili što spremniji. Jakšić Stojanović je poručila da će Ministarstvo snažno podržati svaku školsku ustanovu i da đaci neće dugo čekati.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније