Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 06. 2024. 16:10 >> 16:11
Čitaj mi:

SESIJA POSLOVNOG KLUBA

Crna Gora ima potencijala da napreduje u ekonomiji

Inovacije i kvalitet a ne kvantitet, kao i i timski duh mogu Crnoj Gori da donesu nove ekonomske šanse, ocijenjeno je na prvoj sesiji Njemačko-crnogorskog poslovnog kluba (DMW) koju je organizovala NLB Banka.

Kako je poručio ambasador Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten, Crna Gora ima šansu da bude bolja, modernija i agilnija nego konkurenti u regionu.

"Da bi to ostvarila, treba da bude inovatinija od konkurencije", kazao je Felten.

On je kazao je da u Crnoj Gori ima dosta neiskorišćenih potencijala, i da treba da se skoncentriše na kvalitet a ne kvanititet.

"Ne na to da bude veća, već da bude bolja od konkurenata. Ako stvari budu išle dobro, mogla bi postati tzv.  hub, ili ulazno čvorište za region Zapadnog Balkana u određenim oblastima", poručio je on. 

Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB Banke i predsjednik Njemačko-crnogorskog poslovnog kluba u Crnoj Gori je ukazao kako je uvijek potrebno naći pravu kombinaciju između tradicionalnih vrijednosti.

"Pogotovo stariji klijenti žele da dođu u banku i tamo porazgovaraju sa svojom bankarkom ili bankarom", pojasnio je on. 

On je ponovio da je ključ u timskom radu i posvećenosti.

"Naši zaposleni vode banku kao da je njihova, što na kraju dana ona i jeste", poručio je on. 

Sanja Gardašević iz digitalne agencije Alicorn govorila je uslugama ove start-up kompanije, i inovativnim gamifikovanim tehnologijama.

"Kada je riječ o inovacijama, ipak se odmaklo u odnosu na ranije periode. Postoji Naučno tehnološki park, Fond za inovacije i zakoni koji podspješuju kompanije da ulažu u startapove", ukazala je ona. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније