Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

19. 07. 2024. 09:59 >> 09:59

sastanak sa predstavnicima kompanije Swiss Green Energy Holding

Odović: Razmatranje strateškog projekta solarne elektrane u Nikšiću

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, održao je sastanak sa predstavnicima kompanije Swiss Green Energy Holding, švajcarskog lidera u razvoju i investicijama u projekte obnovljivih izvora energije. Ova kompanija, prepoznata po svom angažmanu u promovisanju održivih energetskih sistema, obuhvata različita rješenja zelene energije kao što su vjetroelektrane, solarni energetski sistemi i hidroelektrane.

Kako je saopšteno iz resora Odovića, tokom sastanka detaljno je razmotren projekat izgradnje solarne elektrane Rudine Energy Park, koji Swiss Green Energy Holding trenutno razvija u Nikšiću. Kako su kazali, ovaj ambiciozni projekat obuhvata izgradnju solarne elektrane, a koja će značajno doprinijeti smanjenju emisija ugljen-dioksida i promovisati ekološki prihvatljiviju budućnost.

Odović je istakao važnost ovog projekta za Crnu Goru, navodeći da je izgradnja Rudine Energy Parka ključni korak ka energetskoj nezavisnosti i održivosti zemlje. Projekat ne samo da će unaprijediti proizvodnju čiste energije, već će takođe donijeti brojne koristi za lokalnu zajednicu, uključujući otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje infrastrukture.

"Solarna elektrana Rudine Energy Park predstavlja značajan doprinos našim naporima ka postizanju energetske tranzicije i održivog razvoja," izjavio je ministar Odović.

Takođe, kazao je da uz podršku Swiss Green Energy Holding, ovaj projekat će omogućiti Crnoj Gori da se pozicionira kao lider u regionu u oblasti obnovljivih izvora energije.

Predstavnici Swiss Green Energy Holding, kako se navodi u saopštenju, izrazili su zadovoljstvo saradnjom sa crnogorskim institucijama i naglasili posvećenost napretku tehnoloških inovacija u sektoru obnovljivih izvora energije. Takođe, istakli su da je projekat Rudine Energy Park osiguran dugoročnim ugovorom o zakupu sa svim vlasnicima zemljišta na period od 35 godina, te da su već dobijeni svi potrebni urbanističko-tehnički uslovi.

2Trenutno se radi na osiguranju priključka na mrežu, što će omogućiti početak izgradnje u najkraćem roku", poručeno je iz resora prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Poručuju da projekat solarne elektrane Rudine Energy Park donosi novu eru čiste energije u Crnoj Gori, osiguravajući održiviji razvoj i ekološki prihvatljiviju budućnost za sve njene građane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније