Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

19. 07. 2024. 11:34 >> 11:35

DONACIJE MK GROUP

Više od 100.000 eura za obrazovne ustanove u Crnoj Gori

Kompanija "MK Group" ove godine je donirala više od 100.000 eura obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori, a donacije su dobile JU „Dom učenika i studenata Podgorica” i Osnovna škola „Dušan Bojović” u Župi Nikšićkoj, obavijestili su u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija.

Kako navode u saopštenu Ministarstva, Dom učenika i studenata Podgorica sredstva će iskoristiti za renoviranje i opremanje jednog krila soba u Studentskom domu „Plavi dvor” koji pruža smještaj za više od 130 studenata.

Pored izvođenja građevinskih radova, renoviranja kupatila i podnih površina u sobama i predsoblju, krečenja i gletovanja soba, sredstva će biti iskorišćena i za opremanje studentskih soba namještajem.

Osnova škola "Dušan Bojović" donaciju će iskoristiti za potpunu rekonstrukciju fiskulturne sale, čime će djeca u ovoj školi dobiti bolji i ljepši prostor za svoje aktivnosti.

"Donacija MK Group ima veliki značaj za naše studente, jer im omogućava kvalitetnije uslove za školovanje i život tokom studija. Povećanje standarda smještaja direktno utiče na njihovu motivaciju, a samim tim i na rezultate koje postižu, pa je kontinuirani rad na unapređenju kvaliteta obrazovnog procesa u svim segmentima naša zajednička obaveza. Ovo nije prvi put da MK Group podržava obrazovni sistem Crne Gore. Zahvaljujući ovoj donaciji i sredstvima koje su obezbijedili Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i JU "Dom učenika i studenata" studenti će novu studijsku godinu dočekati u mnogo boljim uslovima. Ovo je samo prvi korak u rješavanju pitanja koja se odnose na smještaj studenata, a u narednom periodu će ovom problemu biti posvećena posebna pažnja kako bi naši studenti u razumnom roku imali smještajne kapacitete koji su u skladu sa evropskim standardima. Ova donacija predstavlja važan korak u unapređenju studentskog standarda i kvaliteta obrazovanja, što je ključno za budućnost naše zemlje", poručila je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

Dodala je da radovi na kompletnom renoviranju objekta „Plavi dvor” uveliko traju i očekuje da će biti gotovi početkom septembra.

"Značajno će biti poboljšani uslovi u kojima naši studenti žive i borave, i vjerujem da ćemo nakon renoviranja imati lijep objekat na koji ćemo svi biti izuzetno ponosni”, rekao je Luka Ilić, direktor JU „Dom učenika i studenata Podgorica”.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

„Ovogodišnje donacije obuhvatiće blizu 6.000 studenata u Podgorici, Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, a za studentske domove u Adria regionu ukupno ćemo izdvojiti 400.000 eura. Konkretno za donacije u Crnoj Gori izdvajamo više od 100.000 eura, i to za studentski dom u Podgorici i osnovnu školu u Nikšiću. Na ovaj način studentima pružamo kvalitetne uslove za učenje i život tokom studija, sa željom da doprinesemo obrazovanju i razvoju novih generacija”, istakla je Stojanović.

Ovogodišnje donacije MK Group dio su regionalnog filantropskog programa kojim kompanija nastavlja redovne aktivnosti podrške djeci, mladima i obrazovanju. Ovogodišnjim donacijama u Crnoj Gori prethodile su donacije predškolskim ustanovama i porodilištima. Samo prošle godine, MK Group izdvojila je 680.000 eura za renoviranje 20 vrtića u Adria regionu, dok je 2022. godine za 7 porodilišta u Adria regionu donirano 570.000 eura, a sve u okviru programa „Podrška porodici”.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније