Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PV Svitanje ]

18. 06. 2023. 22:37 >> 00:21
2

BIBLIOTEKA "STEVAN SAMARDžIĆ"

Direktorica bira između novog radnog mjesta i otpremnine od skoro 40.000 eura

Iako je početkom 2020. godine sa izvršnom direktoricom Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“ Đinom Bajčetom potpisala ugovor kojim joj se omogućava da nakon odlaska sa direktorske pozicije bira hoće li otpremninu ili novo radno mjesto, predsjednica već sada bivšeg Savjeta ove ustanove, Mirjana Lučić nije spremna da kaže na kojoj je sjednici donijeta takva odluka.

Lučićeva je, nakon pitanja na kojoj je sjednici Savjeta donijeta pomenuta odluka, kratko odgovorila da ne želi da daje bilo kakvu informaciju.

"Ne mogu da vam dam nikakvu informaciju", kazala je bivša predsjednica Savjeta biblioteke „Stevan Samardžić“ Mirjana Lučić.

U ugovoru, koji je potpisala Mirjana Lučić sa direktorico Đinom Bajčetom, u članu 7, navodi se: „Ukoliko po isteku mandata zaposlena opet ne bude izabrana za direktoricu Javne ustanove Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ Pljevlja, bude razrješena prije vremena na koje je izabrana ili u slučaju da nastupi otkaz ovog ugovora na osnovu zahtjeva zaposlene ili odlukom poslodavca, poslodavac se obavezuje da zaposlenu rasporedi na odgovarajuće radno mjesto u JU Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ Pljevlja. Ukoliko zaposlena ne prihvati takvo zaposlenje pripada joj otpremnina u iznosu od prosječne tromjesečne zarade, bez poreza i doprinosa, u prethodnom polugodištu za 24 mjeseca.

“Pored prava da direktorica Bajčeta bira između radnog mjesta i otpremnine, direktorici se daje mogućnost da ostaje na radnom mjestu, dok joj se ne isplati otpremnina. Ranija praksa je bila da se direktorima ponudi radno mjesto, a ako nije moguće ponuditi radno mjesto, onda se daje novčana otpremnina.

U čitavoj priči je jako zanimljivo da je sadašnja direktorica pomenute ustanove Đina Bajčeta u predloženom nacrtu budžeta za ovu godinu, predložila sredstva za sopstvenu otpremninu. Tako se u predloženom nacrtu nalazi pod stavkom „otpremnine“ nalazi iznos od 40 hiljada eura, što upravo odgovara zaradi koju bi primila direktorica za period od 24 mjeseca. Sve liči da će direktorica Bajčeta insistirati na otpremnini, ali će se u narednom periodu o tome više znati, kada se konstituiše novi Savjet. Konstitutivna sjednica novog Savjeta je najavljena za ponedjeljak.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније