Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tifani Trnbul - BBC, Sidnej  [ BBC ]

29. 07. 2024. 11:24   >>  13:16

Olimpijske igre u Parizu 2024: Sportski komentator otpušten zbog seksističkog komentara

Bob Balard imao je uvredljiv komentar na račun australijskog ženskog plivačkog tima.

australijski ženski plivački četverac na 100 metara
Getty Images
Bob Balard imao je seksistički komentar dok je australijski ženski tim slavio

Veteranu među sportskim komentatorima neće biti dozvoljeno da nastavi prenos olimpijskih događaja pošto je izrekao seksistički komentar na račun australijskog ženskog plivačkog tima koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Dok su plivačice u štafeti 4h100 metara slobodnim stilom izlazile iz bazena u Parizu, Bob Balard je rekao da „su pri kraju", dodajući „znate kakve su žene... motaju se okolo, šminkaju".

Snimak komentara se brzo proširio internetom, a sportski televizijski kanal Eurosport je kasnije naveo da je Balard sklonjen sa komentatorske pozicije.

Balard se još nije oglasio ovim povodom.

Moli O'Kalagan, Ema Mekeon, Meg Haris i Šejna Džek su pobedile Ameriku i Kinu, i donele Australiji četvrto uzastopno olimpijsko zlato.

Mahale su publici i slavile uspeh kada je Balard ovo izgovarao.

Lizi Simonds, britanska prvakinja u plivanju, koja je zajedno sa njim komentarisala događaj, odmah je rekla da je njegov komentar „nečuven", na šta se Balard nasmejao.

Eurosport je rekao u nedelju da se Balard, koji je prethodno bio dugogodišnji BBC reporter i voditelj, neće vraćati na komentatorsko mesto.

„Tokom prenosa na Eurosportu Bob Balard je izrekao neprikladan komentar i zato je uklonjen sa spiska komentatora", saopštio je Eurosport.

Balard je bio istaknuti sportski komentator od 1980-ih i prenosio je više olimpijskih igara i svetskih prvenstava.

Komentarisao je mnoga sportka takmičenja, među kojima su vaterpolo, hokej na ledu, tenis u kolicima, ali je najpoznatiji po prenosima plivanja i ronjenja.

Zatražen je komentar od Plivačkog saveza Australije.


BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

BBC News

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније