Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

24. 08. 2024. 20:01 >> 22:10

KVALIFIKACIJE ZA EP

Dobro izdanje odbojkaša: Češka ipak slavila u Kolašinu

Odbojkaški Crne Gore odigrali su dobar meč, ali je u odlučujućim momentima nedostajalo više koncentracije, pa je na kraju ipak slavio favorit uoči ovog duela - Češka 3:1 (20:25, 25:18, 25:22 i 25:21) u 2. kolu kvalifikacione grupe C za Evropsko prvenstvo.

Prvi set su dobili naši odbojkaši i pokazali da se neće tako lako predati - bilo je 25:20.

U drugom dijelu igre velika borba - igralo se praktično poen za poen sve do 11:11, onda se Češka odvojila i na kraju došla do izjednačenja u setovima - 25:18.

Neizvjestan je bio i treći set, imala je Crna Gora i plus pet u nekoliko navrata, posljednji put na 17:12, ali je i to bilo nedovoljno za novi set, Češka je uspjela da se vrati i dobije ovaj dio igre sa 25:22.

U četvrtom setu je Češka imala prednost od prvog poena, konstantno vodila dva ili tri razlike i na kraju rutinski stigla do pobjede. Uspjeli su izabranici selekotora Joksimovića da dođu do 20:20, ali je to bio maksimum -  u ovom setu je bilo 25:21.

To je drugi poraz crnogorskih odbojkaša u kvalifikacijama, nakon što su na startu poraženi od Norveške 3:0.

Vojin Ćaćić bio je najefikasniji u našem timu sa 18 poena, Jovović je osvojio 12, devet Ivan Ječmenica. Ivan Zvicer utakmicu je završio sa sedam poena. Na drugoj strani najefikasniji bio je Lukaš Vašina sa 20 poena.

Naši odbojkaši kvalifikacije će zaključiti u avgustu 2025. godine, kada će dočekati Norvešku, potom gostovati selekciji Češke. Mjesto na Šampionatu u Italiji, Bugarskoj, Rumuniji i Finskoj, uz četiri selekcije domaćina i osam reprezentacija koje su na osnovu plasmana sa prošlog EuroVoleja došle do mjesta za naredno Porvenstvo, obezbijediće pobjednici sedam kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih nacionalnih timova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније