Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

22. 08. 2024. 17:07 >> 17:07

Ferstapen: Ne brinem zbog borbe za titulu, ali moramo da poboljšamo bolid

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je danas da nije zabrinut zbog borbe za titulu u šampionatu Formule 1. Ferstapen nije pobijedio u četiri posljednje trke, od Španije, što je njegov najduži niz bez pobjede od 2020. godine. On je, međutim, uvećao prednost u šampionatu poslije grešaka prvog konkurenta Landa Norisa iz Meklarena, na 78 bodova, čak iako je Red Bul imao slabiji bolid u posljednjih sedam trka.

"Ako pogledate šampionat, Lando je najbliži konkurent, ali u posljednje vrijeme možete vidjeti da i drugi pobjeđuju u trkama. Vrlo je nepoznato, tijesno i pažnja je na detaljima, dovesti bolid u prvo stanje za rad, zaista može da napravi razliku", rekao je Ferstapen, prenio je Skaj.

Trostruki uzastopni svjetski prvak Ferstapen je prvi sa 277 bodova, drugi je Noris sa 199, a Šarl Lekler iz Ferarija treći sa 177. Na borbu za titulu može da utiče i Mecedes, čiji su vozači pobijedili u tri od posljednje četiri trke.

U posljednjoj trci u Belgiji Ferstapen je startovao sa 11. mjesta i bio bolji od Norisa kada je zauzeo četvrto mjesto.

"Nisam zapravo zabrinut i još ne razmišljam o Abu Dabiju (posljednja trka). Samo želim da napredujemo kao tim i da poboljšamo bolid. Ako poboljšamo bolid, to će nam malo olakšati život. Mislim da smo u Spa startovali na pol poziciji, našoj normalnoj poziciji i bez kazne, da bismo pobijedili", naveo je holandski vozač.

Poslije mjesec dana pauze, šampionat u Formuli 1 nastavlja se za vikend trkom za Veliku nagradu Holandije u Zandvortu, gdje će 26-godišji Ferstapen početi svoju 200. trku.

On ima ugovor sa Red Bulom do kraja 2028. godine, a prethodno je rekao da ne želi da se takmiči u kasnim tridesetim godinama.

Upitan da li bi volio da se takmiči i u narednih 200 trka, Verstapen je odgovorio odrično.

"Prošli smo polovinu puta, ali to je već nevjerovatan put. Nemam utisak da je 200. trka, ali imamo ih mnogo u godini i broj se brzo doda", naveo je on.

Ferstapen je potvrdio da će ostati u Red Bulu i naredne godine, uprkos naporima Mercedesa da ga angažuje kao zamjenu za Luisa Hamiltona.

Dodao je da bi želio da se takmiči i u trci 24 sata Le Mana dok je još u fizičkoj kondiciji, što bi mogao da bude razlog da ne vozi u Formuli 1 još jednu deceniju.

"Daleko je 2028. godine. Za sad ne razmišljam o novom ugovoru. Želim da vidim kako će da ide i da vidim da li će biti zabavno sa novim pravilima. Poslije toga, čak i 2026. i 2027. godine, ima mnogo vremena za odluku. Sve je otvoreno i prilično sam opušten u vezi toga", naveo je on.

Aktuelni svjetski šampion rekao je da je otvoren i za druge mogućnosti u budućnosti.

"Teško je kombinovati druge moto kategorije sa Formulom 1 u ovom trenutku, pošto ima toliko trka. Sigurno je, kada prestanem sa Formulom 1, volio bih da radim druge stvari i da budem opušteniji, da budem više kod kuće jer, kada se takmičim u nečemu, želim da budem dobar i želim da pobijedim", naveo je on.

Trka za Veliku nagradu Holandije na programu je u nedjelju od 15 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније