Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Beta ]

19. 05. 2024. 17:41 >> 17:41

VELIKA NAGRADA EMILIJA ROMANJE

Ferstapen pobijedio u Imoli

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobijedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Emilija Romanje. Ferstapen je u samoj završnici uspio da odbije napad Landa Norisa iz Meklarena i upisao 59. pobjedu u karijeri. Trostruki uzastopni šampion trku je završio za sat, 25 minuta, 25,252 sekunde.

Noris je kroz cilj prošao sa 0,725 sekundi zaostatka, a treće mjesto zauzeo je Šarl Lekler iz Ferarija sa 7,916 sekundi zaostatka.

Vozač Meklarena Oskar Pjastri zauzeo je četvrto mjesto, peti je bio Karlos Sains iz Ferarija, a šesto i sedmo mjesto zauzeli su vozači Mercedesa Luis Hamilton i Džordž Rasel, koji je osvojio dodatni bod za najbrži krug trke.

Vozač Red Bula Serhio Peres bio je osmi, deveti Lens Strol iz Aston Martina, a 10. Juki Cunoda iz ekipe RB.

Ferstapen je dobro startovao sa pol-pozicije i sačuvao je prvo mjesto ispred Norisa, Leklera, Sainsa i Pjastrija, koji je startovao sa 5. mjesta umesto drugog zbog kazne iz kvalifikacija.

Dobro je krenuo i Hamilton, nadoknadio je poziciju i popeo se na sedmu, Hilkenberg se popeo za dvije na osmu, a Peres za jedno, na 10.

U finišu su iz Red Bula obavijestili Ferstapena da mora da ostane u okvirima staze, pošto ima opomenu, kako ne bi dobio kaznu i ispustio prvo mjesto, pošto se Noris primakao na 3,3 sekunde u 54. krugu.

Noris je smanjivao zaostatak, u 57. je imao 1,7 sekundi, ali je Holanđanin uspio da odbije napad. Ponovo je napao Noris dva kruga prije kraja i smanjio na 1,1 sekundu, a zatim se spustio ispod sekunde. On je vršio pritisak i pokušavao da pretekne Ferstapena, ali nije uspio, pa je Holanđanin ostvario treću uzastopnu pobedu u Imoli.

"Čitavu trku sam morao da se trudim da napravim prednost. Na srednje tvrdim gumama smo bili prilično jaki, a na tvrdim gumama je bilo teže, posebno u posljednjih 10 do 15 krugova. Nisam imao prijanjanje. Bolid se mnogo klizao. Vidio sam da se Lando približava. Teško je kada gume više ne rade", rekao je Ferstapen poslije trke.

Naredna trka u šampionatu vozi se 26. maja za Veliku nagradu Monaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније