Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V.

22. 08. 2024. 14:57 >> 14:56

Siner: Ostaviću ovaj duboko nesrećan period iza sebe

Teniser iz Italije Janik Siner istakao je da će pokušati da što prije ostavi nesrećan period iza sebe, te da će nastaviti da se pridržava antidoping programa.

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) saopštila je u ponedjeljak da je trenutno najbolji teniser svijeta bio dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol u martu 2024. godine.

"Ostaviću ovaj izazovan i duboko nesrećan period iza sebe. Nastaviću da radim sve što mogu da osiguram da se i dalje pridržavam antidoping programa, a oko sebe imam tim koji je pedantan po pitanju usklađenosti", saopštio je Janik Siner na Instagramu.

Njemu je u oba slučaja uvažena žalba, jer je, kako se navodi, do nenamjerne kontaminacije klostebolom došlo zbog medikamenata njegovog fizioterapeuta.

"Siner je u aprilu bio obaviješten da je bio pozitivan na metabolit klostebol u malim količinama, manje od jedne milijarde jednog grama. Poslije detaljne istrage, zaključeno je da je do nenamjerne kontaminacije klostebolom došlo zbog medikamenata njegovog fizioterapeuta. Njegov fitnes trener je kupio jedan proizvod, lako dostupan u italijanskim apotekama, koji je dao Janikovom fizioterapeutu da time zaliječi posjekotinu na prstu", navodi se u saopštenju Sinerovog tima.

Siner je sarađivao tokom istrage koju je sprovela ITIA.

"Janik nije ništa znao o ovome, a njegov fizioterapeut nije znao da koristi proizvod koji u sebi sadrži klostebol. Fizioterapeut je zatim masirao Janika bez rukavica, pa je zbog povreda tenisera na koži došlo do nenamjerne kontaminacije", dodaje se u saopštenju.

Italijan će izgubiti bodove i novčanu nagradu osvojenu na mastersu u Indijan Velsu, gdje je poražen u polufinalu od Karlosa Alkarasa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније