Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

03. 07. 2024. 10:59 >> 10:59
1

olimpijske igre

Hilc debituje u Parizu kao nebinarna osoba

Sjedinjene Američke države na Olimpijske igre šalju transrodnog i nebinarnog predstavnika u trci na 1500 metara.

Vrijeme koje je Niki Hilc (29) postavilo bilo je najbolje u ženskoj trci na američkim kvalifikacijama za Pariz prošle subotu u Oregonu.To je ujedno i rekord tog takmičenja od 3:55:33. Svih osam takmičara postavilo je lični rekord, a za Hilc će to biti debitanstki nastup na Igrama.

"Ovo je veće od mene. Ovo je bila pobjeda za moju zajednicu. Svi LGBT ljudi su me bodrili posljednjih 100 metara, pratila me njihova ljubav i podrška", ističe Hilc.

Hilc ima i srebro sa Svjetskog dvoranskog prvenstva.

Podsjetimo, prema pravilima Svjetske atletske federacije iz 2021. godine, oni koji su rođeni kao žene smiju se takmičiti u ženskim kategorijama ako nisu primali hormonsku terapiju. Što se transrodnih sportistkinja tiče, ako su kroz pubertet prošle kao muškarci, ne smiju se takmičiti sa muškarcima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније