Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

02. 07. 2024. 12:23 >> 12:24

dobili specijalnu pozivnicu

Kuljača i Milenković debituju u Parizu

Crnogorski plivači Jovana Kuljača i Miloš Milenković, dobili su specijalne pozivnice Tripartitne komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Jovana Kuljača (20) i Miloš Milenković (18), članovi su plivačkog kluba Budva, učesnici posljednjeg Svjetskog i Evropskog prvenstva, a 33. Ljetnje Olimpijske igre biće njihov debi na najvećoj sporstkoj smotri.

kuljača će se takmičiti u disciplini 50 metara slobodnim stilom, a Miloš na 100 metara leptir stilom.

Na taj način crnogorski olimpijski tim dobio je pojačanja u mladim i talentovanim sportistima, koji su se pridružili svojoj sugrađanki, mladoj bokserki Bojani Gojković, teniserki Danki Kovinić, jedriličaru Milivoju Dukiću i muškoj vaterpolo reprezentaciji.

Predjsdnik COK-a Dušan Simonović čestitao je Kuljači i Milenkoviću.

"U ime Crnogorskog olimpijskog komiteta i u svoje ime čestitam vam na najvećem trenutku u vašim dosadašnjim karijerama".

"Poziv za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu zaslužili ste svojim talentom i ljubavlju prema plivanju, a sve nas učinili ste ponosnim jer ćemo i na 33. Igrama Ljetnje olimpijade imati predstavnike u ovom prelijepom sportu".

"Želimo da u Parizu zasijate punim sjajem, da stvorite uspomene za cijeli život, uživate u događaju za pamćenje i svoju državu učinite ponosnom".

"Pozivnica je nagrada za vaš predani rad i rad vaše selektorke Danijele Franete, i siguran sam da sa pristupom koji ste imali do sada, sa pravim vrijednostima i davanjem sportu bez rezerve, nećete stati na ovome".

"Posebno se radujem što će crnogorski olimpijski tim biti jači za dvoje mladih ljudi, koji su ponos svoje Budve i svoje Crne Gore".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније