Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

04. 07. 2024. 10:30 >> 10:31

Rasplet grupne faze turnira za OI

Navijamo za Gruziju i pogotovo Brazil

Španija je savladala Angolu u Fonteti nakon velike nervoze 89:81, bilo je samo četiri razlike početkom četvrte dionice i Skariolo je morao da reaguje više puta.

Odlična Angola, sa NBA centrom Brunom Fernandom, Souzom i još nekoliko dobrih igrača, Španiju su vukli Aldama sa rekordnih 24 poena, Vili Ernangomez 22+10, i mozak Lorenco Braun sa 11 asistencija, ali po običaju u finišu su morali da buknu Brizuela i vječni Rudi trojkama da bi se prelomilo. Još Skariolo traži onu igru koja ga je proslavila, nivo koji će u Parizu imati da ne kažemo svemirska USA, ali fantastična Kanada, Francuska, Srbija, Njemačka i još neke koje prođu, biće najjače OI ikad.

Španija je prva i igraće u subotu sa pobjednikom današnjeg meča Poljska-Finska, ne bi trebalo da bude problema, tačnije djeluje da će biti to finale u nedjelju Španija-Bahami, Bahami su dobili sjajno svoje mečeve iako su u Atini izgubili 93:80 od naših. Predvodi ih NBA trio, Ajton-Gordon-Hild, ali buknuo je 18-godišnji Valdés Edžkomb koji će bit čudo, njegov vršnjak Donovan Frimen, vidjećemo mogu li ugrozit Španiju, kao Argentinu prošlog ljeta kad dođu na korak od sna.

Danas čekamo Brazil-Kamerun, opasne su te utakmice, šteta što nismo napravili makar +1 iz ova dva meča i već bi bili u polufinalu, a mogli smo zaista, ovako -5 i moramo navijati za Brazil. Ima sad novi problem. Filipini bez Klarksona tukli sinoć glatko sa kvotom 20 domaću Letoniju (?!), i ako danas popodne dobiju Gruziju oni su prvi, a Letonija samo druga. Bilo kakva pobjeda Gruzije donijela bi Letoniji prvo mjesto, ali Džikicu treba čak 19 razlike danas da uopšte prođe i pitanje kakva će Gruzija biti, inače oni bi mogli protiv Filipina i Braunlija sa Šengelijom i Bitadzeom.

Aco Petrovic će znati ovaj rezultat i ako vidi da je Letonija druga moguće da bude želio da je izbjegne u polufinalu u subotu, a to znači da izgubi od Kameruna između sedam i 14 razlike što je komotan raspon. To bi nas poslalo kući, fatalno. Zbog faktora Porzingis (Boston ga poslao na operaciju iako je imao ogromnu želju da je odloži i da igra), državnog interesa Letonije, mogao bi tako da razmišlja. Zato moramo navijati za Džikica protiv Filipina da se ne ulazi u tu zonu.

Zato nam je juče trebalo kao hljeb tih 10 razlike, a nije se nažalost puno potenciralo. A gledajući kako sinoć Letonija gubi i 25 razlike, i kako su naši dugo vodili protiv Brazila, ovdje niko nije nesavladiv.

Slovenci u još goroj situaciji, potopljeni 108:92 od Hrvatske, juče i Hrvati izgubili 86:90 od nepredvidivog Novog Zelanda misleći valjda da su sigurni i ne pazeći da li će na silnu Grčku u polufinalu, i danas Slovenija mora da tuče Novi Zeland sa minimum 10 razlike da bi uopšte prošla. Dončić, Nibo i Čančar to sigurno mogu, ali biće jurnjava i puno poena, opasni su to mečevi, kakav fijasko bi bio da ispadnu odmah, a bili su na milimetar od finala u Tokiju (Batum zalijepio za tablu Prepeliča). Slovenci jure, a Grčka u dvorani gdje je osvojila mitsko zlato 1987, sinoć pregazila Dominikanu 109:82. Nema Taunsa koji ih je vukao na SP, líder je Felis koji je juče presao iz Huventuda u Real, ali ovamo Janis 32 poena, Vokap 17, on sad igra umjesto Dorsija, nema Slukasa, ali tu je Kalates i mnogi drugi, biće jako teško izbaciti Grčku.

Litvanija paklenim mukama iščupala plus četiri protiv Obale Slonovače sa Sabonisom i Grigonisom na čelu, gubili su debelo u četvrtoj! Prvi su, ali kakav bi to šok bio. Portoriko jutros lagano savladao Bahrein, i noćas u 2.30 je spektakl Portoriko-Italija da se izbjegne Litvanija u polufinalu, biće drama, ali po ovome sinoć ništa Litvaniji nije sigurno ovdje u nokaut mečevima sa njima, Poceko vidi veliku šansu, kao Saketi prije tri godine kad je napravio podvig u Beogradu. Da Italija ima Fontekija i Di Vinćenca ovo bi čak rutinski osvojila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније