Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

05. 07. 2024. 10:16 >> 10:17
1
Čitaj mi:

Bolno ispadanje

Ovako je završio meč u Rigi, Brazilci na slatkim mukama na kraju nakon trojke Hila, kako da izbjegnu loptu i ne naprave faul. Ovo je trebao biti istorijski događaj za nas, ali pamtićemo ga po epskom amterizmu, evo i zašto.

Uopšte ne mislim da su naši igrali loše u ovom sastavu, naprotiv, gledao sam Litvaniju koja umalo gubi od Obale Slonovače, Hrvatsku koja gubi od Novog Zelanda, Španiju koja se kući enormno muči sa Angolom.

Kako su se borili naši, kako su Vučević i Peri u ovo doba godine došli da igraju, falila nam je ta završnica u kojoj smo gubili poen razliku što je i ispalo fatalno. Ali dvije nevjerovatne stvari koje ostaju su sljedeće: da li je moguće da u javnosti, a pogotovo u samoj ekipi, meč s Kamerunom nije predstavljen kao meč u kojem je cilj pobijediti sa 10 poena razlike da bi se ostvario elementarni cilj, a to je prolazak grupe? Nažalost, i mediji su to najavili kao meč gdje nas pobjeda vodi dalje, a ni od igrača ni prije ni poslije meča nisam uopšte čuo da se mislilo o tih 10 razlike.

Samo je Vučevic jednom pomenuo da smo došli na plus 10 i da je moglo otići na plus 15, ali ne u tom kontekstu. Vjerovatno se podrazumijevalo da Brazil dobija Kamerun, ali na ovom nivou ne smije da se podrazumijeva, igrači moraju da znaju što im tačno treba, pa onda mogu da uspiju ili ne uspiju, ali nikako da nisu znali. Ne znam što se o ovom može reći, čim je završio meč sa Brazilom pisao sam o ovome.

Druga stvar je sam prenos. Ovo je bilo prevažno da bi išlo preko emitera kojeg nema ni 25% stanovnika CG, i da sluaju nezainteresovane komentatore najblaže rečeno, ja sam slušao hrvatskog, koji je više puta igru na meču Crna Gora-Kamerun nazvao sramnom, a njegov pristup ovom nama odlučujućem meču bio je od prilike takav, ovo su događaji od nacionalnog značaja, UEFA je posljednji put presjekla u ovakvim slučajevima i nacionalne TV su se vratile, ako je FIBA i dalje gluva i tradicionalno rasijana mora da uradi nešto država, nije to ništa teško.

Da smo mi imali ikakvu mogućnost da prenosimo (a uradili smo baš sve što je bilo do nas) imali bi i čovjeka tamo i budite sigurni da bi se sve vrijeme barem pričalo o tih 10 razlike u drugom meču. A Aco Petrović neka dođe opet na Budućnost-Partizan kod Boška, da ga pitamo nešto.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније