Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ beta ]

05. 06. 2024. 11:53 >> 11:53
Čitaj mi:

moto gp

Mark Markes od 2025. vozi za Dukati

Španski motociklista Mark Markes će od 2025. godine voziti za fabrički tim Dukatija u Moto GP šampionatu, saopštio je danas taj tim.

Osmostruki svetski šampion, koji trenutno vozi za Gresini, na kraju sezone će zameniti Eneu Bastijaninija i pridružiće se aktuelnom svetskom šampionu Frančesku Banjaji u Dukatiju.

Markes je sa Dukatijem potpisao dvogodišnji ugovor.

"Veoma sam srećan što ću sledeće sezone moći da nosim crvene boje fabričkog tima Dukatija u Moto GP-iju... Srećan sam što mogu da napravim ovaj veliki korak 2025. i zahvalan sam na poverenju koje mi je Dukati ukazao", rekao je Markes.

On je zahvalio i svom sadašnjem timu, Gresiniju, koji mu je, kako je naveo, otvorio vrata u delikatnom trenutku u njegovoj karijeri.

"Sada ćemo nastaviti da se zabavljamo i dajemo sve od sebe do kraja aktuelne sezone, što mi je prioritet", rekao je Markes.

Markes je trenutno treći u Moto GP šampionatu sa 136 bodova, a ispred njega su Horhe Martin iz Pramaka (171) i Banjaja (153).

Naredna trka u Moto GP šampionatu na programu je 30. juna kada se vozi trka za Veliku nagradu Holandije.

 
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније