Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ OSCG ]

15. 07. 2024. 16:26 >> 16:24

Odbojkašice počele pripreme za kvalifikacije za EP

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore okupila se u Bijelom Polju i startovala sa pripremama mjesec prije početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026. godine.

Na okupljanju prisutne su ispred Odbojkaškog saveza pozdravili Nikola Kažić, predsjednik OSCG i Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG.

Među 13 igračica koje su na raspolaganju selektoru Miloradu Kruniću ponovo su Dijana Vuković, Katarina Budrak i Tijana Tvrdišić, kao i nekoliko veoma mladih djevojaka, koje su dobile priliku u utakmicama Srebrne lige.

Nikoleta Perović i Gordana Madžgalj nažalost neće biti na raspolaganju selektoru Kruniću. Nikoleta je tokom poslednjeg igračkog angažmana u SAD imala povredu koja zahtijeva medicinski tretman, vrijeme za rehabilitaciju i poseban trenažni proces, kako bi se u potpunosti oporavila i vratila u punu formu, dok je Gordana obavijestila selektora da nije u mogućnosti da bude na pripremama.

Ekipa će biti kompletirana po završetku U20 Balkanskog prvenstva, tokom naredne sedmice, kada se očekuje da se ekipi priključe Ksenija Krunić i Darja Popović.

"Odmorili smo poslije Srebrne lige, koja će nam, nadam se, puno pomoći u ovom kvalifikacionom ciklusu. Imamo protivnike po mjeri. Puni smo samopouzdanja da ovog puta dođemo do cilja, odnosno plasmana na Evropsko prvenstvo", rekao je selektor Krunić.

Tokom priprema naše seniorke odigraće test utakmice sa selekcijom Austrije 11. i 12. avgusta.

Prvi meč kvalifikacija za EuroVolej 2026. Crna Gora će odigrati sa Letonijom, u gostima, 17. avgusta, a osam dana kasnije, 25. avgusta u Bijelom Polju, dočekaće Bosnu i Hercegovinu. U avgustu 2025. godine, ekipa Milorada Krunića igraće utakmice sa istim rivalima, kod kuće sa Litvanijom i u gostima Bosni i Hercegovini.

"Očekuju nas dobre pripreme, imaćemo nekoliko prijateljskih utakmica. Nakon toga nam slijede kvalifkacione utakmice protiv Letonije i BiH. Drago mi je da su sve djevojke došle zdrave i spremne. Daćemo sve od sebe da napravimo korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo", kazala je kapitenka Melisa Cenović.

Selektoru Kruniću u radu će pomagati pomoćni treneri Mladen Miladinović i Luka Bogojević, kondicioni trener Vladimir Ognjanović, statističar Dunja Simojlović i fizioterapeut Nikola Vojinović.

Spisak:

TEHNIČARI:

Marija Šušić (Buta Baku, Azerbejdžan)

Viktoria Đukić (Budućnost Volley)

Tijana Tvrdišić (Herceg Novi)

PRIMAČI SERVISA I KOREKTORI:

Danijela Džaković (Maćerata, Italija)

Nevena Vukčević (Lugoš, Rumunija)

Simona Petranović (Ub, Srbija)

Dijana Vuković (Herceg Novi)

Lara Jovović (Herceg Novi)

Darja Popović (Budućnost Volley)

SREDNJI BLOKERI:

Mina Dragović (Jedinstvo Stara Pazova, Srbija)

Katarina Budrak (Romans, Francuska)

Saška Đurović (Crvena zvezda, Srbija)

Lana Rakočević (Budućnost Volley)

LIBERA:
Melisa Cenović (Herceg Novi)

Ksenija Krunić (Akademija)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније